Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя вітає марафонців

23 травня 2006 - 17:23

Сьогодні Запоріжжя вітало учасників багатоденного надмарафонського легкоатлетичного пробігу «Об'єднуємося заради дітей, об'єднуємося проти СНІДу», присвяченого оголошеному Президентом України Року захисту прав дитини.

Урочиста зустріч бігунів зібрала на спортивному майдані загальноосвітньої школи №108 представників учнівської і студентської молоді нашого регіону. Учасників заходу привітали начальник відділу фізичної культури та спорту управління молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Івакін, керівники міського та районного комітетів у справах сім'ї та молоді.

Наш обласний центр – третє велике місто на шляху бігунів. Проект «Об'єднуємося заради дітей, об'єднуємося проти СНІДу» ініціювала посол Доброї волі в ООН, Олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва. Пробіг проводиться з 18 травня по 3 червня. Маршрут складатиме 2100 км., триватиме 15 бігових діб та охоплюватиме Донецьк, Дніпропетровськ, Кривій Ріг, Запоріжжя, Нікополь, Мелітополь, Джанкой, Сімферополь, Миколаїв, Одесу та Маріуполь.

Кошти, зібрані в ході благодійної акції, будуть передані дітям, які живуть з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом та виховуються в закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

- Ми почуваємо себе відмінно, - зізнався командор бігунів Євген Шабанов. – Тому і надалі будемо виконувати поставлене перед собою завдання: привернути увагу Уряду та Верховної Ради до проблем ВІЛ-інфікованих і боротьби із розповсюдженням СНІДу. Якщо ми не об'єднаємо всі свої зусилля проти цього лиха, то через 30 років українців буде вже 34 млн. Такі сумні прогнози спеціалістів.

Серед бігунів - люди різного віку та різних соціальних груп. Є шахтарі, металурги, спортсмени, школярі, навіть учасник Великої Вітчизняної війни. Найстаршому учаснику пробігу 82 роки, а наймолодшому – 6. Таким чином свою громадянську позицію висловлює і 5-разовий чемпіон світу, 3-разовий чемпіон Європи Анатолій Присяжнюк.

Уже о шостій ранку завтра, 24 травня, учасники пробігу вирушать далі згідно встановленого маршруту.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 406 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 881-го дня війни

Жнива в Запорізькій області: врожай зібрано на 94 % засіяних ранніми зерновими площ

Реформа шкільного харчування: досвід та перспективи

«Наша мета – в найкоротший термін передати ключі від квартир їхнім власникам», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров щодо відновлення зруйнованого будинку

«Ситуація з енергозабезпеченням в Запорізькій області поступово покращується», – речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні графіки відключень

Одна година без вуличного освітлення – 1,5 тисячі домогосподарств зі світлом

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

Українські банки видали перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Закупівлю шкільних автобусів на понад 86 мільйонів гривень оголосив Департамент освіти і науки Запорізької ОДА

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 23.07.2024