Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення до прокуратури Запорізької області

19 травня 2006 - 17:44

На адресу керівництва облдержадміністрації надійшла заява від жительки м.Запоріжжя Краснюк В.І. з проханням сприяти встановленню істини під час слідчих дій по кримінальній справі, порушеній за фактом викрадення та вбивства її сина. Вона вважає, що розслідування, яким займався один із слідчих природоохоронної прокуратури м.Запоріжжя, було проведено нефахово, з наявністю помилок та протиріч у показах свідків тощо.

У 2005 році постраждала звернулась зі скаргою про порушення у ході слідчих дій до Запорізької обласної прокуратури. Розглянувши скаргу, заступник прокурора Запорізької області Проценко Є.Т. повідомив, що: “всі необхідні слідчі дії по справі проводяться своєчасно і відповідно до вимог чинного кримінально-процесуального законодавства…Підстави для вжиття заходів прокурорського реагування відсутні.”

З того часу минув майже рік, однак родина Краснюків і досі перебуває у пошуках справедливості. Так само, як і керівництво дитячого притулку у м. Оріхів.

Нагадаємо, що 19 квітня голова Запорізької облдержадміністрації Є.Червоненко провів позачергову прес-конференцію за участю керівників правоохоронних органів, приводом для якої стали звинувачення співробітників Орхівівської кримінальної міліції у справах неповнолітніх в зґвалтуванні 14-літнього підлітка. Тоді Є.Червоненко наголосив, що обурений тим, що дізнався про цю подію не від правоохоронних органів, а від журналістів. Глава області дав належну оцінку діям правоохоронців та зобов'язав їх неухильно виконувати закони України. Він запевнив журналістів, що регулярно інформуватиме громадськість про дії обласної влади та правоохоронних органів щодо недопущення порушення законних прав і свобод громадян.

Саме тому голова обласної державної адміністрації вимушений звернутися до прокуратури Запорізької області з вимогою уважно і ретельно вивчити усі обставини, що пов'язані з розслідуванням справи, порушеної за фактом убивства Краснюка Д.О.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області