Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державні службовці перевіряють свої знання в конкурентних умовах

3 червня 2014 - 15:43

Заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації (стажування) Зінаїда Бойко взяла участь у відкритті ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець", який проходив у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій.

Конкурс започаткований в 2008 році і його мета - зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

У І турі  взяли участь 318 державних службовців, однак  у ІІ тур вийшли тільки 44 з них. У вересні - жовтні в Києві відбудеться ІІІ тур, на якому Запорізьку область представлятимуть чотири переможці ІІ етапу конкурсу. - Конкурс державних службовців – це можливість проявити себе, отримати передовий досвід, підвищити кваліфікацію. В умовах сьогодення це необхідність, оскільки саме на вас буде покладена робота щодо розбудови країни та забезпечення стабільного функціонування державного механізму. Попереду - серйозна робота щодо внесення змін до Конституції України, і в цей стратегічний період державні службовці, як ніколи, мають бути професіоналами своєї справи. Адже від цього залежить подальший розвиток України, а відповідно, і якість життя наших співвітчизників, - зазначила Зінаїда Бойко. У ході ІІ туру конкурсанти вже пройшли тестування з питань службової етики, етикету та іміджу державного службовця, і в цей же день за планом - співбесіда та публічний виступ з актуальних питань суспільно-політичного розвитку та реформування державного управління.

Коментуючи роботи конкурсантів, начальник Управління державної служби Головного управління держслужби України в Запорізькій області Світлана Бамбизова відзначила, що з року в рік державні службовці демонструють усе вищий фаховий рівень, проявляють досвідченість у різних галузях державного управління та творчий підхід до виконання завдань.

Переможці та лауреати всеукраїнського конкурсу отримають цільове направлення на вступ поза конкурсом до Національної академії державного управління при Президентові України, її регіональних інститутів, магістратур вищих навчальних закладів, які проводять підготовку фахівців за спеціальностями освітньої галузі "Державне управління", а також рекомендуються для проходження стажування в центральних органах виконавчої  влади та інституціях державного управління за кордоном. Крім того, вони будуть рекомендовані для зарахування до кадрового резерву на вищі посади в державному органі, в якому вони працюють, або на відповідні посади в державних органах вищого рівня.


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам