Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області вже освоїлись 62 переселенці з Донеччини та Луганщини

3 червня 2014 - 14:53

У Запорізькій області вже освоїлись 62 переселенці з Донеччини та Луганщини

Під головуванням  Першого віце-прем'єр-міністра України Віталія Яреми відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань організації прийому та розселення переселенців з Донецької та Луганської областей. Запорізьку область на заході представляв заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Керівники регіонів прозвітували урядовцю про кількість прибулих, організацію їх розселення, забезпечення  необхідним для проживання. У всіх регіонах створено штаби, працівники яких надають соціальну, юридичну та психологічну допомогу переселенцям. Також спеціалісти допомагають розв’язати їм тимчасові житлові проблеми, влаштувати дітей у заклади освіти, відновити соціальні та пенсійні виплати.

Більшість представників територій звернулися до Першого віце-прем'єр-міністра з проханням вирішити питання компенсацій та часткових відшкодувань витрат на тимчасове проживання громадян, які переїхали. Відкритим також залишається питання надання спеціального статусу переселенцям. Керівництво Донецької облдержадміністрації окремо зупинилось на створенні гуманітарного «коридору» для доставки медикаментів у лікарняні заклади регіону, а також забезпечення збереження власності, адже за останні декілька днів у донецьких медиків викрали чотири карети швидкої допомоги.

Щодо Запорізької області заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук першочерговим визначив питання надання статусу переселенцям.

- У комунальних установах регіону вже розселено 62 людини з Донецької та Луганської областей. Звичайно, ми повинні розуміти їх статус, є постанова по Криму, ми всіх приймаємо, розміщуємо, але для нас важливим є вирішення цього питання на рівні законодавства.  На сьогодні в області зарезервовано 1637  місць, де ми можемо розмістити людей. Є дуже багато добровольців, які надають переселенцям прихисток у себе вдома, - зазначив посадовець.

За словами Петра Гончарука, наразі в Запорізькій області працюють три пункти прийому громадян, які розміщуються на залізничному вокзалі Запоріжжя-1, в облдержадміністрації та департаменті соціального захисту населення ОДА. Функціонує цілодобовий телефон «гарячої лінії».

По завершенню наради Віталій Ярема доручив профільним міністерствам в оперативному режимі опрацювати всі зауваження  та прохання керівників регіонів. Окремо урядовець висловив подяку представникам тих областей, які знайшли для переселенців максимальну кількість місць.

- Спільними зусиллями ми подолаємо всі гострі проблеми. Зараз, як ніколи, ми повинні бути однією сім’єю, члени якої розуміють проблеми один одного та намагаються їх разом вирішити. Маю надію, що ситуація в країні якнайшвидше стабілізується, - висловив сподівання урядовець.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам