Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

День слов’янської писемності та культури

27 травня 2014 - 15:53

24 травня 2014 року в Запоріжжі на пл. Маяковського відбулось свято духовності та єдності слов’янських народів.

Розпочалось свято урочистою «ходою вишиванок» від пл. ім. Поляка до пл. ім. Маяковського.

Ведучі свята оголосили привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Валерія Баранова до Дня слов’янської писемності та культури.

Також учасників заходу привітав директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко. Українські народні та козацькі пісні, запальні хореографічні композиції у виконанні учасників свята нагадали усім про наше духовне коріння, наповнили особливими почуттями до рідної мови, яка здобула визнання, повагу і любов далеко за межами нашої країни, як одна з найбагатших та найяскравіших мов планети.

Справжнім подарунком для гостей свята став виступ козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії (художній керівник заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь), який у нашому козацькому краї є своєрідною візитівкою народних звичаїв та культурних надбань. Високий рівень виконавської майстерності також продемонстрували хоровий колектив «Запорозькі козаки» Палацу культури «Орбіта» (керівник Юрій Івченко), етно-фольк дует «Жайворонки» товариства української культури «Чумацький шлях» у складі Тетяни Дудки та Євгена Жаворонкова. Майстерність у бойовому мистецтві показали вихованці осередку «Спас ЯР» школи козацького бойового мистецтва «Спас», (тренери Жаклін Літава та Михайло Преображенцев).

Прикрасили свято та надали йому національного колориту вироби майстрів народного мистецтва, які продемонстрували громадська організація «Запорізький колорит» (керівник Наталія Бабенко) та творче об’єднання «Самоцвіти Запоріжжя» (керівник Лариса Васильєва). 

Читайте також