Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Запорізька область відкрита для переселенців з окупованої території України»

23 травня 2014 - 13:08

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук зустрівся з керівником мобільної групи у Херсоні управління Верховного комісара ООН у справах біженців Георгієм Гунієм та обговорив з ним ситуацію з біженцями в Запорізькій області.

За інформацією Георгія Гунія, з Автономної Республіки Крим виїхали вже близько 10 тис. біженців, більшість з них попрямували в західні регіони країни, зокрема, до Львівської області. Херсонський офіс працює вже два місяці, головний офіс розташований у м.Київ, ще один офіс – у м.Львів. Херсон було обрано тому, що він виконує транзитну функцію, через нього біженці виїжджають до інших областей України.

Як повідомив Петро Гончарук, для організації роботи з тимчасового розміщення жителів АР Крим та м. Севастополь в області створено регіональний штаб.

- Для оперативного реагування та вирішення проблем громадян, які тимчасово переїжджають з АР Крим та м. Севастополь, затверджено обласні заходи розпорядженням голови облдержадміністрації. На території м. Запоріжжя діє три пункту прийому громадян: на центральному залізничному вокзалі, в обласній державній адміністрації та в Департаменті соціального захисту населення ОДА. Крім того, функціонує цілодобовий телефон «гарячої» лінії. Для соціальних працівників проведено навчання по роботі з прибулими з  Криму та  Севастополя, - повідомив Петро Гончарук.

За словами посадовця, для громадян, які приїжджають з АР Крим та м. Севастополь, розміщені інформаційні листівки на всіх вокзалах, у поїздах кримського напрямку, державних установах області, автовокзалах, автобусах, маршрутних таксі, інформація також поширюється через місцеві телеканали, радіостанції та  друковані ЗМІ.

- З метою тимчасового розміщення підготовлено 1637 місць в обласних комунальних установах, 125 місць у гуртожитках готельного типу. Жителі області запропонували прийняти 51 особу. ТОВ «Грааль» надало три окремих блоки власного гуртожитку для проживання біженців на безоплатній основі, - зазначив Петро Гончарук.

Станом на 22 травня в органи влади звернулися 374 особи, які прибули з АР Крим та м. Севастополь до Запорізької області. З них 139  звернулися до міграційної служби, 104 – до органів соціального захисту населення, 125 - до органів пенсійного фонду, 31 - в органи освіти, 11 – в центри зайнятості. Всі звернення громадян були розглянуті вчасно і задоволені в повному обсязі.

- До Запоріжжя кримчани масово не їдуть, їх лякає сусідство нашої області з Донецьким та Луганським регіонами. Часто люди зупиняються в нас, щоб трохи перепочити, а потім рухаються далі. Тим не менше, ми готові допомогти кожному, хто до нас звернеться, Запорізька область відкрита для переселенців з окупованої території України, - підсумував Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024