У ході брифінгу заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Олег Ніколенко поінформував про цінову ситуацію на рику продовольчих товарів.
Посадовець повідомив, що індекс споживчих цін на продукти в квітні в області був одним з найнижчих в Україні - 103,9% (15-18 місце серед регіонів). Ціна на борщовий набір склала 37,13 грн., тоді як у середньому по Україні 39,70 грн. Важливо, що в травні ціни на продукти після різкого подорожчання почали знижуватись.
Високими залишаються ціни на ті продукти, які не виробляють в області - цукор, гречку та макаронні вироби. Разом з тим, знизилась ціна на м’ясо свинини та яловичини. Наразі в області залишаються найнижчі ціни на сало, сметану, вершкове масло, хліб, сир, буряк та капусту.
Ефективним важелем для регулювання цінової політики є проведення ярмарків. З початку року їх у містах і районах області відбулося понад 1300, на яких продано 8 тис. тонн продукції на суму близько 70 млн. грн.
Управління у справах преси та інформації