Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Польський бізнес зацікавлений у співпраці з запорізькими колегами

19 травня 2014 - 15:42

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов провів зустріч  з Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Польща в Україні паном Генріком Литвином та обговорив з високим гостем суспільно-політичну ситуацію в Україні й, зокрема, в Запорізькій області.

- Децентралізація влади в Україні буде відбуватися за зразком аналогічної реформи в Польщі, тож для нас украй важливе перейняття досвіду в польських колег. На рівні ж Запорізької області ми готові співпрацювати з Польщею у всіх можливих галузях, ми готові до будь-якої співпраці, - зазначив Валерій Баранов.

За словами пана Генріка Литвина, наразі за подіями на півдні та сході України слідкує вся Європа, за народ України хвилюється абсолютна більшість громадян європейських країн.

- Нас цікавить, які труднощі наразі в запорізької влади, чим ми можемо допомогти. Польська експертна група вже розпочинає  роботу в Києві щодо реформування самоврядування, надає необхідну допомогу та консультації. Згодом експерти спілкуватимуться й з представниками влади на місцях, працюватимуть з ними. Ми готові надавати всю можливу допомогу, але на основі пропозицій української сторони, - зазначив Генрік Литвин.

Валерій Баранов зазначив, що стабільна суспільно-політична ситуація в регіоні – це результат спільної роботи громадськості, влади та правоохоронних органів, які вживають усіх заходів для збереження миру в області. Також він наголосив, що в Запорізькому краї немає місцевих неконтрольованих потужних угрупувань, які  могли б підірвати мир в області, а для запобігання потрапляння на територію сепаратистів з інших регіонів та країн задіяно всі можливі заходи. Тим не менше, і влада, і правоохоронці, і громадськість знаходяться в постійній готовності до можливих провокацій.

Що ж стосується співпраці українського та польського бізнесу, пан Генрік Литвин повідомив, що в поляків є спільні інтереси з двома потужними запорізькими підприємствами – ВАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» та АТ «Мотор Січ». За його словами, польський бізнес бачить багато можливостей для співпраці. Крім того, польський малий та середній бізнес готові інвестувати в сільське господарство Запорізької області.

- Скоро ми проведемо масштабний інвестиційний форум, під час якого поінформуємо потенційних інвесторів про наші ресурси, проекти та можливості. І ми дуже зацікавлені, щоб у ньому взяли участь польські колеги. Також ми маємо побувати в м.Бердянськ, адже зараз розвиток курортних та туристичних об’єктів особливо важливий, - зазначив Валерій Баранов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області