Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Отримання другого траншу міжнародної допомоги дозволить поліпшити ситуацію з розрахунками з генпідрядниками»

19 травня 2014 - 14:47

Валерій Баранов: «Отримання другого траншу міжнародної допомоги дозволить поліпшити ситуацію з розрахунками з генпідрядниками»

До голови обласної державної адміністрації Валерія Баранова звернулася ініціативна група генпідрядників об’єктів, які  будуються чи реконструюються в області й, зокрема, в м.Запоріжжя. Вони просили очільника регіону дати роз’яснення, коли розпочнеться фінансування будівництва об’єктів, на яких вони працюють, і, відповідно, коли будівельники отримають зарплату.

- Перед генпідрядниками об’єктів і в міського, і в обласного управлінь капітального будівництва виникла велика заборгованість за  будівельно-монтажні роботи, які ми виконали за свій рахунок. Наразі будівництво всіх об’єктів заморожено, заборгованість не погашається. Ми зібрали ініціативну групу з метою віднайдення виходу з цієї ситуації, - повідомив директор ТОВ «Комунтех» Сергій Венедиктов.

За його словами, генпідрядники розуміють, що є постанова Кабінету Міністрів України щодо розподілу бюджетних коштів на першочергові платежі, але будівельники – працівники генпідрядників так само не отримують зарплату. Більше того, підприємства штрафують через те, що вони своєчасно не виплачують заробітну плату, не перераховують кошти до Пенсійного фонду та не сплачують податки.

- Жодні рішення з цього приводу владою не ухвалюються, будівництво об’єктів заморожене на невідомий термін. Об’єкти знаходяться в стадії незавершеного будівництва, а серед них більшість – соціальні, які потребують найскорішого завершення. Наприклад, тільки борг міської влади м.Запоріжжя перед генпідрядниками складає 34 млн. грн., - повідомив Сергій Венедиктов.

Ініціативна група передала Валерію Баранову колективне звернення, і наголосила, що за умови відсутності результатів  найближчим часом підрядники готові до активних дій.

Валерій Баранов зазначив, що наразі з бюджету фінансуються тільки соціальні виплати та зарплати, а також виділяються кошти на придбання палива для машин швидкої допомоги та шкільних автобусів, на інші ж видатки коштів немає.

- Проблема не поодинока, аналогічні ситуації по всій Україні, і єдиний вихід, який днями озвучив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк – це отримання траншу міжнародної допомоги. Перший вже отримано і було спрямовано до Національного банку України, а другий  отримаємо вже найближчим часом. Сподіваюся, вже цієї неділі ми оберемо в один тур Президента України, що дозволить стабілізувати ситуацію. Я зроблю все, щоб підрядники отримали свої кошти, - наголосив Валерій Баранов.

Щодо того, що на генпідрядників накладають штрафи за невиплату зарплат, відсутність перерахувань до Пенсійного фонду та несплату податків очільник регіону зазначив, що ця проблема досить масштабна, і страждає від цього громада.

- Генпідрядники, з якими місцева влада не розраховується за виконані роботи, подають позови до суду. Суд стає на бік позивача, і своїм рішенням арештує рахунки місцевих органів влади. У результаті заморожуються виплати. Я прошу вас почекати хоча б тиждень, пройдуть вибори, і ми  зможемо говорити про це більш предметно, - підсумував Валерій Баранов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області