Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада порушила перед Урядом проблеми підключення електроустановок замовників до електричних мереж

16 травня 2014 - 10:35

У Бердянську та Мелітополі відбулися перші виїзні засідання робочої групи з питань проведення моніторингу ситуації з підключення електроустановок замовників до електричних мереж.

Її створено відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації та до складу включено представників профільних департаментів ОДА, Комітету  громадського контролю, територіального відділення Антимонопольного комітету України, відділу Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики у Запорізькій області та ВАТ «Запоріжжяобленерго».

У рамках виїзних засідань відбулися зустрічі з місцевим населенням та суб’єктами господарювання, які висловлювали свої зауваження до роботи електропередавальної організації та пропозиції щодо поліпшення рівня обслуговування населення підрозділами ВАТ «Запоріжжяобленерго».

У ході діалогу були названі факти з ознаками порушень щодо приєднання об’єктів замовників до електричних мереж. Місцевому населенню надані роз’яснення щодо правил приєднання електроустановок замовників до електричних мереж, згідно з чинним законодавством.

У зв’язку з численними скаргами населення та суб’єктів господарювання на роботу електропередавальної організації щодо підключення електроустановок до електричних мереж, а також непомірно велику плату за послугу підключення, що регулюється чинним законодавством, облдержадміністрацією направлено звернення до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та Віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням відмінити постанови НКРЕ, якими затверджено ставки за стандартне приєднання до електро- та газових мереж, та повернутися до попередньої практики надання цієї послуги.

Наразі до листа облдержадміністрації видано доручення Кабінету Міністрів України з завданням Національній комісії, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики, Міністерству енергетики та вугільної промисловості України, Міністерству економічного розвитку та торгівлі, Антимонопольному комітету опрацювати порушені питання та про результати розгляду повідомити облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області