Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міністерство інфрастуктури готове вивчити запорізькі пропозиції

26 квітня 2014 - 17:27

Міністерство  інфрастуктури  готове вивчити запорізькі пропозиції

В облдержадміністрації відбулася нарада з господарським активом, яку провели Міністр інфрастуктури  України Максим Бурбак та голова ОДА Валерій Баранов. Захід був побудований у форматі ознайомлення урядовця з проблемами інфраструктурної галузі регіону та надання пропозицій щодо  шляхів їх розв’язання.

Так, заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук оприлюднив бачення обласної влади щодо вирішення низки питань. Зокрема, покращити транспортне сполучення пропонується шляхом продовження маршруту поїздів, які йдуть до Дніпропетровська, до Запоріжжя, а також поїзди, які рухаються до Мелітополя, спрямувати на Бердянськ. Крім того, посадовець запропонував узаконити існуючі бази-стоянки для маломірних суден, що є дуже актуальним для узбережжя Дніпра та Азовського моря. Під час наради неодноразово порушувалося питання пільгового проїзду. Для наведення ладу обласна влада вважає, що треба прийняти політичне рішення і провести повну інвентаризацію пільг.

Запорізький міський голова Олександр Сін зупинився головним чином  на проблемі запорізького аеропорту, а саме реконструкції злітно-посадкової смуги. Місто вже багато зробило для відновлення роботи повітряних воріт, але в цьому питанні  необхідна фінансова допомога держави. Адже важливість якісної і безпечної роботи запорізького аеропорту зростає з урахуванням того, що очікується збільшення пасажиропотоку в курортний сезон.

Своїми проблемами та шляхами їх розв’язання поділилися представники автотранспортних служб та підприємств, Бердянського морського порту, асоціації міжнародних перевізників.

Практично у всіх регіонах ситуація однакова, хоча є свої нюанси. Ми бачимо світло в кінці тунелю, і розраховуємо, що міжнародна допомога дійде до кожного регіону. Підйом економіки плануємо розпочати з реалізації інфраструктурних проектів, і ваші ідеї вписуються в ці плани. Але будемо братися не за все одразу, а вирішувати «точково». Ата все ж в умовах децентралізації влади ключові рішення треба приймати на місцях, бо ви найкраще знаєте свої проблеми і як їх розв’язувати, - підбив підсумок розмові Міністр  інфрастуктури  України Максим Бурбак.

Голова облдержадміністрації Валерій Баранов повідомив, що найближчими днями побуває в Києві, де в нього заплановано зустрічі, в тому числі, зі службами, які підпорядковані Міністерству інфраструктури.

- Це початок нашої роботи у практичній площині. У нас є шанс крок за кроком змінити ситуацію на краще. І ми не можемо його змарнувати, - зазначив Валерій Баранов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області