Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі мости - стратегічний об’єкт, який необхідно добудувати

26 квітня 2014 - 13:08

Під час робочої поїздки до Запорізької області Міністр інфраструктури України Максим Бурбак разом з головою обласної державної адміністрації Валерієм Барановим та Запорізьким міським головою Олександром Сіном ознайомився з ходом будівництва мостових переходів через р. Дніпро. Про стан будівництва автотранспортної магістралі поінформував начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Сергій Ткаченко.

Посадовець зупинився на тому, який обсяг робіт уже виконано, що потребує обов’язкового завершення, а також повідомив, яка сума необхідна для того, щоб завершити це стратегічне будівництво.

Зокрема, практично завершено роботи на спорудах під номерами 1, 2 та 7. Тимчасово призупинено процес насування конструкції з Хортицього району на о. Хортиця (конструкція №7).

Серед нагальних проблем - 131 млн. грн. невідпрацьованих авансів, а також металоконструкції, які необхідно викупити в Запорізькому порту та Маріуполі.

Крім того, для будівництва мостового переходу з о. Хортиця на лівий берег необхідно придбати унікальний високовартісний кран. За словами Сергія Ткаченка, такого крану немає навіть у Європі. Серед можливих варіантів вирішення  цієї проблеми - залучення коштів інвестора. Така ідея знайшла підтримку Міністра інфраструктури України Максима Бурбака.

Загалом же для завершення будівництва мостових переходів потрібно ще 1,4 млрд. грн. У тому числі для завершення будівництва моста з правого берега на о. Хортицю - 500 млн. грн. При цьому обсяг фінансування цього об’єкта, яке передбачено в держбюджеті на поточний рік, складає лише  82 млн. грн. Проте до цих пір, у зв’язку зі складною соціально-політичною ситуацією, до області не надійшло ані копійки. Тому основні роботи на мостових переходах призупинено.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області