Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова ОДА Валерій Баранов і Міністр інфраструктури Максим Бурбак зустрілись з трудовим колективом «ЗЕРЗу»

26 квітня 2014 - 11:54

В рамках робочої поїдки до Запорізької області і ознайомлення з проблематикою регіону провідні підприємства краю відвідав Міністр інфраструктури України Максим Бурбак.

- Про досягнення ми знаємо, нас цікавлять проблеми для того, щоб Міністерство мало змогу вирішити їх в максимально короткі строки, - підкреслив Максим Бурбак під час мобільного візиту на приватне акціонерне товариство «Запорізький електровозоремонтний завод».

Крім «ЗЕРЗу», Міністр інфраструктури разом з головою обласної держадміністрації та представниками Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Запорізької ОДА відвідають Дніпрогес, будмайданчик мостів через Дніпро, проведуть нараду з господарським активом регіону.

Під час ознайомлення з робою механічного, збірного та інших цехів підприємства голова правління ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод» Віталій Бондаренко розповів про домовленості із європейським партнером підприємства – чеською «Шкодою». Він повідомив, що 14 травня цього року відбудуться перші установчі збори по створенню спільного підприємства, яке матиме назву «Українсько - чеський завод «Запорізький електровоз». Його потужності – від 25 до 50 електровозів на рік у залежності від потреб української залізниці.

Сьогодні близько 2,3 тисячі працівників «ЗЕРЗу» працюють над ремонтом і модернізацією електровозів, подовжуючи термін їхньої служби з виконанням допоміжних робіт з відновленням ресурсів несучих конструкцій, термін експлуатації яких закінчився. Інженери «ЗЕРЗу» запевнили Міністра, що капітальний ремонт електровозу, виконаний на їхньому підприємстві, дозволяє подовжити строк експлуатації машини на 15 – 20 років. 

Оглянувши охайні цехи і територію «ЗЕРЗу», Максим Бурбак підкреслив: "Вважаю, що в існуючих реаліях модернізація складних електровозів – це правильний вихід. Сьогодні Потреба «Укрзалізниці» - більше 2-х тисяч електровозів і тепловозів. Ринок чималий. Закупити нові машини у великому обсязі ми не зможемо. Та й виготовити таку кількість тепловозів у короткі строки навряд чи можливо. А процент зношеності залізничного парку складає 95 – 98%. Таким чином, у нас є лише 2 – 3 роки. Прем’єр-міністр вже заявив, що під цю програму будуть виділятися державні гарантії. Сьогодні ми перевіряємо потужності, на які ми можемо розраховувати."

При цьому голова облдержадміністрації Валерій Баранов зазначив, що матеріальна і технічна база, кадровий потенціал «ЗЕРЗу» дозволяє значно збільшити обсяги виробництва.

- Нове українсько – чеське підприємство буде обслуговувати ринки не тільки України і Європи, а, можливо, і світу. Цей завод – як куля, яка «потягне» за собою кооперацію: виробників металу і постачальників іншої продукції. Такі проекти запускають економіку в цілому, - зазначив Валерій Баранов.

Міністр інфраструктури Максим Бурбак нагадав, що Європейський Союз в односторонньому порядку вже відкрив свої кордони для українських товарів, і висловив впевненість, що у «Запорізького електровозу» - велике європейське майбутнє завдяки конкурентоспроможним цінам і високій якості продукції.

Під час зустрічі з Міністром інфраструктури працівники «ЗЕРЗу» цікавились майбутнім пансіонатів і баз відпочинку «Укрзалізниці» в Криму, де вони з давніх давен відпочивають родинами. Максим Бурбак запевнив представників трудового колективу, що відповідні органи до останнього судитимуться за майно українських підприємств в Криму, і нагадав про чудові місця для відпочинку на Азовському морі на території Запорізької області.

- Під час зустрічі з профспілками я почув їхню готовність перенаправити потоки працівників наших підприємств на курорти Запорізької і Одеської області, а також на карпатські курорти. Отож, відпочиваймо в Україні!, - сказав Максим Бурбак.

Він запевнив, що і Уряд, і Міністерство інфраструктури докладає максимальних зусиль для реформування економіки, для створення нових робочих місць, на яких люди отримуватимуть достойну заробітну плату, і попросив з розумінням поставитися до тимчасових труднощів у соціально-економічній ситуації в державі.

Наостанок голова облдержадміністрації Валерій Баранов привітав електровозоремонтників з травневими святами: "Лозунг «Мир. Труд. Травень» сьогодні на часі, як ніколи. Впевнений, що знайдуться політичні механізми вирішення конфліктної ситуації, і ми зможемо з вами спокійно працювати і будувати нову країну. Мене дуже радує, що наші великі підприємства, такі, як «Запоріжсталь», ведуть масштабні реконструкції і збільшують обсяги виробництва. Наша сила – в підйомі економіки регіону і держави."

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області