Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальний захист громадян обговорюється з громадськістю

31 березня 2014 - 16:10

Соціальний захист громадян обговорюється з громадськістю

Перед громадськими слуханнями пріоритетних напрямків роботи обласної влади на 2014 рік структурні підрозділи проводять попередні слухання профільних пріоритетів, над якими працюватимуть упродовж року. Так, у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації відбулося обговорення на тему «Забезпечення реалізації соціальних прав громадян на гідний рівень життя і соціальний захист».

 Директор Департаменту Ігор Мещан зазначив, що стратегічна ціль цього пріоритету - збільшення трудових доходів населення та забезпечення адресної підтримки соціально незахищених категорій громадян.

Серед операційних цілей, які поставлені перед спеціалістами Департаменту, - створення умов для продуктивної зайнятості, підвищення рівня заробітної плати, посилення адресного характеру надання допомоги соціально незахищеним категоріям громадян. 

Як пояснив Ігор Мещан, у поточному році облдержадміністрація продовжить реалізацію заходів у рамках Програми зайнятості населення Запорізької області на період до 2017 року. У планах - укладення територіальної угоди між обласною державною адміністрацією, обласною радою, обласною федерацією роботодавців та обласною радою профспілок на 2014- 2015 роки. Також триватиме реалізація обласних програм щодо надання підтримки соціально незахищеним категоріям, оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій. Крім того, буде посилено контроль за цільовим використанням бюджетних коштів та забезпечення прозорості їх розподілу та використання.

Також в інтернатах та територіальних центрах соціального обслуговування громадян планується впровадження напрацювань у рамках проекту TWINNING «Підтримка розвитку соціальних послуг в Україні»,  спрямованого на підвищення якості послуг.

Серед очікуваних результатів від реалізації цього пріоритетного напрямку: стабілізація ситуації на ринку праці та забезпечення зайнятості населення на рівні 61,6% та рівня безробіття не вище 6,8 %. Пільги і компенсації мають отримати 300 тис. жителів регіону, всі види державної допомоги та житлової субсидії - 200 тис. осіб. Послугами оздоровлення та відпочинку будуть охоплені не менше 60 % дітей шкільного віку. У полі зору Департаменту залишаться кризові родини, охоплення соціальним супроводом яких буде підвищено на 40%.

Усі пропозиції, які надійшли протягом обговорення, будуть ретельно проаналізовані, а конструктивні - враховані у подальшій роботі.

Завтра в обласній державній адміністрації відбудеться попереднє обговорення наступних пріоритетів: підвищення якості й доступності медичної допомоги; поліпшення екологічної ситуації та раціонального використання природних ресурсів; підтримки розвитку підприємницького середовища; розвитку реального сектору економіки; інноваційного розвитку аграрного виробництва та забезпечення продовольчої безпеки й цінової стабільності; активної інвестиційної політики та забезпечення продовольчої безпеки та міжнародного співробітництва.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також