Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кримські військові продовжуватимуть службу в Запорізькій області

31 березня 2014 - 13:50

Кримські військові продовжуватимуть службу в Запорізькій області

Про хід проведення часткової мобілізації на території області учасників апаратної наради з питань життєдіяльності регіону поінформував начальник Запорізького гарнізону полковник Давид Моін.

За словами Давида Моіна, наразі в Україні прийнято пакет законів, спрямованих на забезпечення соціальних гарантій військовозобов’язаним.

- Відповідно до прийнятих змін до законодавства за військову службу за призовом під час мобілізації дозволяється виплачувати грошове забезпечення на рівні солдатів контрактної служби. Також передбачено виплату додаткових коштів за знищення бойової техніки супротивника. За мобілізованими громадянами буде зберігатися місце роботи, його посада та середній заробіток. При цьому призначається грошове забезпечення як військовослужбовцям. Крім того, передбачається компенсація за техніку, надану як фізичними, так і юридичними особами, - повідомив Давид Моін.

Також офіцер зупинився на проблемних питання, зокрема, повязаних з відсутністю керівників деяких територій, що значно ускладнює роботу військових комісарів та залишає їх сам на сам з проблемою.

- На потреби оборони планувалося виділити 6,8 млрд. грн., але наразі ці кошти ми не відчуваємо. У зв’язку з цим військовозобов’язаних, призваних у військовий комісаріат, відпускають додому: ми не маємо можливості забезпечити їм навіть  харчування, видати  одяг. Ми вже звернулися із проханням надати допомогу до Червоному хреста, - повідомив Давид Моін.

Начальник Запорізького гарнізону також повідомив, що наразі з АР Крим продовжують виводити війська, пересильний пункт створено в Мелітополі. Виведені внутрішні війська продовжуватимуть службу, в тому числі в Запорізькій області, зокрема, в Запоріжжі та Мелітополі. Наразі облаштовуються блокпости, місцеві жителі надають допомогу транспортом та будівельними матеріалами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також