Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація на ринку праці залишається стабільною

31 березня 2014 - 13:47

Ситуація на ринку праці залишається стабільною

Про ситуацію на ринку праці та шляхи збереження стабільності в цій сфері під час апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов, поінформувала директор обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

Як відзначила посадовець, у цілому ситуація щодо зайнятості населення залишається стабільною. Так, за підсумками роботи в 2013 році були працевлаштовані 31,1 тис. безробітних, з яких 701  надано одноразову допомогу на відкриття підприємницької діяльності, 517  працевлаштовані шляхом компенсації роботодавцю єдиного внеску. У громадських роботах та роботах тимчасового характеру взяли участь 10,9 тис. безробітних. Станом на 01.01.2014 кількість вакансій, яка була зареєстрована в обласному центрі, становила 1117 одиниць. На одне робоче місце претендували 24 безробітні.

Проте посадовець висловила занепокоєння рядом негативних тенденцій, які останнім часом спостерігаються на ринку праці. Серед них – перехід ряду підприємств на три- або чотириденний графік роботи, скорочення вакансій, «тіньова» та нелегальна зайнятість у курортний період тощо.

Крім того, негативно позначився на кількості вакансій і перехід від дотацій на створення додаткових робочих місць до компенсації роботодавцю єдиного внеску, внаслідок чого цією можливістю скористались тільки 2% керівників.

Також серед стратегічних питань, які потребують уваги з боку влади, – фінансування громадських робіт. У поточному році на ці цілі з бюджету не виділено ані копійки, хоча це вагома, хоч і тимчасова, підтримка безробітних людей.

Коментуючи доповідь директора обласного центру зайнятості, голова облдержадміністрації Валерій Баранов доручив підготувати пропозиції щодо спрощення роботи структури, ліквідації нелогічних процедур тощо з метою надалі порушити ці питання перед центральним керівництвом.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також