Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області вдалося дещо знизити соціальну напругу, пов’язану з проблемним фінансуванням незахищених статей

31 березня 2014 - 12:12

В області вдалося дещо знизити соціальну напругу, пов’язану з проблемним фінансуванням незахищених статей

Під час апаратної наради з питань життєдіяльності регіону, яку провів голова облдержадміністрації Валерій Баранов, директор Департаменту фінансів ОДА Сергій Медвідь поінформував про стан проходження платежів через Головне управління казначейської служби України в Запорізькій області.

- За захищеними статтями видатків оплачено всі документи по загальному фонду станом на 28 березня. При цьому залишається заборгованість за соціальними фондами на суму 16,5 млн. грн., - повідомив Сергій Медвідь.

Як повідомив посадовець, за незахищеними статтями видатків станом на 31 березня заборгованість складає: за державним бюджетом 38,2 млн. грн., за місцевим бюджетом – 127,4 млн. грн. Нагадаємо, з цього приводу 15 березня голова облдержадміністрації Валерій Баранов проводив нараду, на якій було прийнято рішення щодо сплати документів за незахищеними видатками місцевих бюджетів у межах 1 млн. грн. на область на тиждень пропорційно зареєстрованим зобов’язанням.

- Керівникам міст та районів області доручено взяти на контроль сплату за рахунок цієї квоти найважливіших видатків, від яких залежить життєдіяльність територій. Два тижні ми вже відпрацювали в цьому режимі, що дозволило дещо знизити соціальну напругу на територіях, - зазначив Сергій Медвідь.

Також посадовець поінформував, що 28 березня було спрямовано листи до Віце-прем’єр-міністра України та Міністра фінансів України з проханням прискорити розв’язання проблем, пов’язаних з фінансуванням незахищених видатків, на державному рівні.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також