У Бердянському центрі професійно-технічної освіти відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів області з професії «Кухар». Конкурс проводився у два тури: теоретичний та практичний.
Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Микола Ярмощук.
- Теоретичний тур складався з виконання тестових завдань на комп’ютері та полягав у перевірці знань з предметів професійно-теоретичної підготовки: «Технологія приготування їжі», «Організація виробництва та обслуговування на виробництві», «Устаткування підприємств громадського харчування», «Основи фізіології, санітарії та гігієни», «Охорона праці». Практичний тур складався з виконання двох завдань: приготування салату та двох порцій м’ясної страви зі складним гарніром, - зазначив Микола Ярмощук.
За словами посадовця, учасників обласного етапу конкурсу оцінювало компетентне журі, до складу якого увійшли шеф-кухар ресторану «Бердянськ» Людмила Паскова, директор кафе «Азарт» Ірина Кубицька, шеф-кухар «Артурс Бердянськ Курорт» Людмила Данілушкіна та інші.
За результатами конкурсу перше місце посів учень Запорізького професійного торгово-кулінарного ліцею» Владислав Коровін, друге місце – учениця Бердянського центру професійно-технічної освіти Анжела Гаврилова, третє місце – учениця Мелітопольського торгово-професійного ліцею Олександра Перепелиця.
Управління у справах преси та інформації