Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства області зможуть реалізовувати екологічні проекти із залученням коштів, сплачених як екологічний податок

25 лютого 2014 - 16:21

Підприємства області зможуть реалізовувати екологічні проекти із залученням коштів, сплачених як екологічний податок

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів нараду щодо підготовки цільових проектів, спрямованих на екологічну модернізацію підприємств шляхом їх технічного переоснащення, розширення та реконструкції.

Бюджетним кодексом України встановлено, що, починаючи з 2013 року, екологічний податок нараховується до спеціального фонду держбюджету в певних пропорціях.

Так, у 2013 році він складав 53%, з них 33% спрямовувалися виключно на фінансування цільових проектів екологічної модернізації підприємств у межах сум сплаченого ними екологічного податку. Поточного року - 65%, з них 50% буде спрямовано виключно на фінансування цільових проектів екологічної модернізації підприємств у межах сум сплаченого ними екологічного податку.

Одержувачами бюджетних коштів є підприємства - платники екологічного податку , безпосередні замовники заходів модернізації об'єктів, що обліковуються на балансі таких підприємств.

Бюджетні кошти використовуються з метою зменшення негативного впливу на довкілля, пов'язаного з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, зі скидами безпосередньо у водні об'єкти, розміщенням відходів у спеціально відведені місця.

Відбір цільових проектів проводиться в два етапи. На першому етапі Мінприроди забезпечує розгляд документів на відповідність проектів критеріям відбору. Протягом місяця після закінчення строку подання цільових проектів Міністерство надає пропозиції на розгляд Міжвідомчої робочої групи. На другому етапі відбору цільових проектів Міжвідомча робоча група проводить їх відбір на підставі пропозицій Мінприроди та формує перелік. Далі Кабінет Міністрів України розглядає ці пропозиції  для прийняття відповідного рішення. У підсумку Перелік цільових проектів публікується на офіційному сайті Мінприроди.

- Прийом запитів на виділення коштів з Державного фонду охорони навколишнього середовища для фінансового забезпечення цільових проектів розпочато 18 лютого. Запити прийматимуться до 21 березня, тож необхідно, щоб керівники всіх підприємств розглянули можливість підготовки і відправки відповідних пакетів документів у Мінприроди для подальшого відпрацювання фахівцями міністерства, - підкреслив  Петро Гончарук.

Посадовець доручив відповідним структурним підрозділам облдержадміністрації, які співпрацюють з підприємствами регіону, ознайомити їх керівництво з можливістю участі в програмі та використанні коштів. Наразі ця робота триває.

При виникненні питань звертатися до Департаменту екології та природних ресурсів ОДА за телефоном: 224-70-28.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу