Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Роботодавців у сільсьгосподарському виробництві спонукають до підготовки кадрів

25 лютого 2014 - 10:44

В облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» за участю директорів професійно-технічних навчальних закладів сільськогосподарського профілю, яке провів директор Департаменту освіти і науки ОДА Микола Ярмощук.

Захід був присвячений обговоренню питань якості підготовки механізаторів, оснащення навчальних закладів сучасною технікою, проведення виробничого навчання та виробничої практики на сільгосппідприємствах, оплати праці учнів за проходження практики, їх подальшого працевлаштування.

Також порушувалося питання проведення державних закупівель на придбання паливно-мастильних матеріалів та добрив, електроенергії тощо.

- Необхідно створити систему преференцій та економічних стимулів для роботодавців, яка  спонукала б їх до участі у підготовці працівників, - наголосив Микола Ярмощук.

Також посадовець зазначив, що треба вирішити питання щодо впровадження системи підготовки учнів за професією «Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва», яка включала би навчальний комплекс: допрофесійну підготовку учнів ПТНЗ, підготовку в ПТНЗ, підготовку в сільгосптехнікумах (на третій курс) та підготовку в Таврійському державному агротехнічному університеті (на третій курс).

За підсумками засідання «круглого столу»  вирішено направити лист-звернення до Верховної Ради України щодо прискорення розгляду проекту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо відкриття бюджетними установами рахунків у державних банках» з метою вилучення коштів, зароблених колективами навчальних закладів профтехосвіти, та передачі їх у повне розпорядження ПТНЗ.

Також  запропоновано внести зміни в ст.2 п.3 Закону України «Про здійснення державних закупівель» в частині виведення власних коштів ПТНЗ за дію зазначеного закону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни