Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Банки забезпечені грошовими ресурсами, приводів для занепокоєння немає»

21 лютого 2014 - 15:40

Віктор Ємельяненко: «Банки забезпечені грошовими ресурсами, приводів для занепокоєння немає»

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду щодо забезпеченості грошовими ресурсами фінансових установ регіону, в якій взяли участь начальник регіонального управління НБУ в Запорізькій області Ірина Лушкіна та керівники регіональних представництв українських банків, зокрема, «Індустріалбанк», «МетаБанк», «ПУМБ», «Райффайзен Банк Аваль», «Ощадбанк», «Укрсоцбанк», «ПриватБанк», «Фінанси та Кредит», «Надра Банк» та «Укрексімбанк».

Керівники регіональних представництв банків запевнили, що приводів для занепокоєння немає, банки забезпечені грошовими ресурсами. Але у зв’язку з виникненням величезного ажіотажу серед населення банки не встигають завантажувати кошти в банкомати, тому виникають труднощі з видачею готівки. Наразі в області нараховується близько 1600 банкоматів, за відсутності ажіотажу їх кількість задовольняє потреби громадян.

Також представники банківських установ зазначили, що в банкоматах будь-якого банку можна зняти кошти за їх наявності, навіть якщо громадянин є клієнтом іншого банку.

Порушувалося питання й щодо роботи терміналів у торгових мережах, магазинах тощо. Контролюючим органам доручено контролювати об’єкти, де є термінали, на рахунок того, чи можуть ними користуватися громадяни, адже банківські установи не блокують їх роботу.

- І органи влади, і контролюючі органи займатимуться моніторингом ситуації щодо роботи терміналів. Їх робота не повинна бути обмеженою, адже банки забезпечують перерахунок коштів, і труднощів не має бути. Головне, щоб самі люди не створювали ажіотаж, адже наразі немає жодних причин для занепокоєння, - підкреслив Віктор Ємельяненко.

Також Віктор Ємельяненко обговорив з представниками банків питання щодо посилення роз’яснювальної роботи серед громадян для їх заспокоєння та зникнення ажіотажу.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни