Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Гаряча лінія» - ефективний засіб зворотнього зв’язку з жителями області

21 лютого 2014 - 14:32

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів пряму телефонну лінію з жителями області. Протягом години керівник області встиг поспілкуватися з 18 громадянами.

Під час спілкування з посадовцем жителі області порушили питання соціального захисту, ремонту доріг у населених пунктах, житлово-комунального господарства, придбання сміттєвозів, просили допомогти з працевлашуванням своїх дітей тощо.

Так, першою до Олександра Пеклушенка зателефонувала жителька Кам’янки-Дніпровської, яка попросила сприяння в ремонті дороги, яка веде до дитячого садка «Топольок». Олександр Пеклушенко запевнив, що зробить все для того, щоб дорогу було відремонтовано до 1 вересня.

Жителька Запоріжжя  подякувала очільнику регіону за реконструкцію концертного залу ім.Глінки та поцікавилась, чи планується здійснити аналогічні роботи в театрі ім. Магара. Олександр Пеклушенко подарував жінці два квитки на святковий концерт до 8 березня, який відбудеться в концертному залі ім.Глінки, та повідомив про плани обласної влади стосовно театру ім.Магара.

- У нас є плани щодо ремонту театру ім.Магара. Щороку ми виділяємо на цей заклад 20 млн. грн. Плануємо максимально ефективно розподілити та використати бюджетні кошти на ремонт, технічне оснащення та модернізацію театру. Переконаний, що немає нічого кращого за книги, театр та кінострічки, але наразі Інтернет усе це перекреслив. Тож наше завдання –дати друге дихання театру, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Також до голови облдержадміністрації звернувся чорнобилець з с.Августинівка Запорізького району, який попросив надати йому матеріальну  допомогу, оскільки він проходить дороге лікування. Олександр Пеклушенко доручив голові Запорізької РДА Олексію Чухраю детально вивчити це питання, а також зазначив, що з власного фонду надасть допомогу чоловікові. Крім того, директору Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігорю Мещану доручено надати соціальну підтримку громадянину.

Жителька Семенівської сільської ради Мелітопольського району попросила допомоги в придбанні сміттєвозу для вивезення сміття з території. Керівник області повідомив, що цього року передбачено придбання за бюджетні кошти сміттєвозу, в тому числі – для обслуговування Семенівської сільської ради. Він запевнив, що цього року буде забезпечено організоване вивезення сміття з населених пунктів.

Також громадяни порушували питання щодо будівництва полігону твердих побутових відходів у Великобілозерському районів. Олександр Пеклушенко повідомив, що полігон буде добудовано та пущено в експлуатацію вже до кінця літа поточного року.

Один з жителів області поскаржився очільнику регіону, що буквально в 16 метрах від його будинку розташована свиноферма, де утримуються близько 100 голів, хоча за санітарними нормами їх має бути не більше 50-ти. Олександр Пеклушенко доручив ветеринарній та сільськогосподарській інспекціям, а також санепідемстанції здійснити необхідні перевірки та за їх підсумками вжити конкретні заходи.

Мати-героїня з с.Дорожнянка Гуляйпільського району, в якої четверо синів та одна донька, звернулася з проханням допомогти влаштувати на роботу її молодшого сина. Всі інші діти вже здобули освіту та мають роботу, а молодший син через матеріальні труднощі не зміг закінчити технікум, і зараз йому влаштуватися на роботу дуже важко. Олександр Пеклушенко пообіцяв, що обов’язково допоможе хлопцеві, адже головне, що він трудолюбивий та має бажання працювати. Крім того, він зазначив, що буде розглянуто можливість його відновлення в технікумі для отримання освіти.

З аналогічним проханням до очільника регіону звернулась жінка з Енергодара. Її доньку – мати-одиначку, яка працювала інженером, за певних обставин звільнили з роботи, а оскільки місто маленьке і вибір роботи невеликий, знайти її вкрай важко. Олександр Пеклушенко пообіцяв, що з’ясує причини звільнення мати-одиначки з роботи та посприяє в її подальшому працевлаштуванні.

Також на «гарячу лінію» зверталися запоріжці щодо відкриття Центру матері й дитини у м.Бердянськ, завершення газифікації смт Малокатеринівка Запорізького району, виділення коштів на ремонт доріг тощо.

Підбиваючи підсумки, очільник регіону дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та головам райдержадміністрацій щодо сприяння у вирішенні в межах компетенції всіх питань, порушених запоріжцями. Посадовцям, які не були присутні в студії, голова ОДА дав доручення в телефонному режимі. На розв’язання проблем громадян, які звернулися на «гарячу лінію»,  Олександр Пеклушенко дав своїм підлеглим кілька днів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни