Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області всі служби працюють злагоджено і в штатному режимі

20 лютого 2014 - 21:43

Під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка відбулось засідання робочої групи, до складу якої, крім представників обласної та міської влади, увійшли керівники регіональної міліції, прокуратури, СБУ та податкової служби. Мета зустрічі - обговорити питання життєдіяльності краю в період політичної кризи. За словами міського голови Запоріжжя Олександра Сіна, в четвер на деякий час виник ажіотажний попит на продукти харчування в Запоріжжі. Але, як запевнив керівник муніципалітету, ніяких передумов для його подальшого зростання немає. 

- Забезпечення продуктами харчування триває як зазвичай. Ми зв'язалися з усіма оптовиками, які займаються постачанням до роздрібної торговельної мережі. Вони підтверджують, що усі товарні запаси знаходяться в повному обсязі. Транспорт, що перевозить продукти, забезпечений пальним. Все працює нормально. Дійсно, сьогодні в другій половині дня спостерігався підвищений попит на продукти харчування, були черги в деяких магазинах, але торгівля впорається з цим і, думаю, що коли люди переконаються, що все йде безперебійно, попит буде задоволений, - доповів Олександр Сін. 

Аби уникнути повторення такої ситуації, керівник регіону розпорядився здійснити додаткову поставку сільськогосподарської продукції з районів області до Запоріжжя. У найближчі вихідні продукти харчування з'являться на полицях магазинів та на міських ярмарках і ринках. 

Керівники регіональних департаментів, що займаються питаннями охорони здоров'я та освіти заявили, що всі профільні заклади працюють у звичайному режимі. За їх словами, ніяких причин для дестабілізації функціонування шкіл та лікарень не виникало. 

- Усі лікувальні установи працюють в штатному режимі. Всі служби, що забезпечують надання невідкладної медичної допомоги, мають повний запас ліків. Також є, як мінімум, місячний запас палива. У лікарнях сформований увесь необхідний набір медикаментів для надання медичної допомоги за всіма напрямками, - запевнив заступник голови облдержадміністрації Андрій Запорожченко. 

Очільник департаменту освіти і науки облдержадміністрації Микола Ярмощук також підкреслив: «Всі установи освіти працюють в плановому режимі. Заняття тривають. Проходять олімпіади. Інтернати забезпечені продуктами харчування в повному обсязі. Шкільні автобуси справні. Впевнений, що ніяких проблем у системі освіти на сьогодні не існує». 

Голова облдержадміністрації закликав усіх учасників наради приділяти пильну увагу виявленню та усуненню всіх можливих проблем, які можуть негативно вплинути на стабільну роботу системи державних установ. На думку Олександра Пеклушенко, наразі життєдіяльність регіону триває у звичайному робочому режимі. 

- Можу з усією відповідальністю заявити запорожцям, що в регіоні злагоджено працюють всі органи влади. Від міліції та прокуратури до системи охорони здоров'я та ЖКГ. Механізм роботи влади відточений і працює на всі сто відсотків. Тому, прошу всіх зберігати спокій та впевненість. Ми гарантуємо, що все те, що на сьогодні напрацьовано, функціонує безперебійно, в режимі позитиву. Хочу звернутися до всіх контролюючих органів - з цієї хвилини не проводити перевірки бізнесу. Бізнесу зараз потрібно працювати. Як і всій області, як і всій країні, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни