Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада надає всебічну підтримку підприємствам, які залучають інвестиції та створюють робочі місця

20 лютого 2014 - 12:58

Заступник голови обласної державної адміністрації Олег Ніколенко провів нараду щодо функціонування та перспектив подальшої роботи підприємства ТОВ СП «Нібулон», одна з філій якого знаходиться в Кам’янсько-Дніпровському районі.

Як повідомив заступник генерального директора підприємства Андрій Волик, «Нібулон» працює вже 22 роки, і за цей час в економіку країни інвестовано 11,9 млрд. грн., у тому числі 299,6 млн. грн. – у 2012/2013 маркетинговому році.

- На сьогодні наша компанія налічує 43 підрозділи в 12 регіонах України та ефективно обробляє понад 81 тис. га орендованих земель сільськогосподарського призначення. Вже котрий рік поспіль «Нібулон» посідає лідируючі позиції в експорті зернових та олійних культур в Україні. Зокрема, в 2012-2013 маркетинговому році загальний обсяг експорту компанії склав 3,32 млн. тонн зернових та олійних культур, що становить 13% від загального обсягу експорту сільгосппродукції з України, - повідомив Андрій Волик.

За його словами, за перші п’ять місяців поточного маркетингового року компанія продемонструвала рекордні результати з експортної діяльності, відвантаживши понад 2,44 млн. тонн зернових та олійних культур.

Загальна кількість елеваторних комплексів, перевантажувальних терміналів і виробничих філій компанії зростає з кожним роком. Наразі розпочато реалізацію масштабного інвестиційного проекту зі створення власного вантажного флоту для транспортування зерна. У його рамках уже збудовано на берегах Дніпра та Південного Бугу 13 елеваторних комплексів та перевантажувальних терміналів, тож загальний обсяг власних елеваторних ємностей складає 1,7 млн. тонн одночасного зберігання. У Запорізькій області наразі працює один елеваторний комплекс на 75,6 тис. тонн, який розташований у Кам’янсько-Дніпровському районі.

- Філію «Кам’янка-Дніпровська» відкрито в квітні 2010 року, наразі там працюють 88 людей, середня заробітна плата – 3,081 тис. грн. У 2011/2012 маркетинговому році філією прийнято 91,7 тис. тонн зерна, в 2012/2013 - 53,6 тис. тонн, - повідомив Андрій Волик.

За його словами, компанія розвиватиметься та розширюватиме свою географію й надалі, серед планів – розширення діяльності, у тому числі, на території Запорізької області.

Олег Ніколенко зазначив, що сільське господарство – це одна з найважливіших галузей, а інвестування в галузь та створення робочих місць – це пріоритет №1.

- Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко постійно наголошує на тому, що обласна вада підтримувала та завжди підтримуватиме підприємства, які забезпечують людей роботою та гідною зарплатою. На прикладі цієї компанії ми бачимо постійний динамічний розвиток, залучення інвестицій, подальші перспективи, тож ми, звісно, дуже зацікавлені в подальшій її роботі в нашому регіоні, можливо – у відкритті нових філій. Тож керівництво компанії може розраховувати на підтримку та допомогу від обласної влади, - зазначив Олег Ніколенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни