Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Роботу щодо збереження водно-болотних угідь буде посилено

19 лютого 2014 - 10:22

Роботу щодо збереження водно-болотних угідь буде посилено

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олега  Ніколенка відбулася нарада з питань збереження, збалансованого використання та відновлення водно-болотних угідь у Запорізькій області.

Учасники наради – фахівці органів виконавчої влади, національних парків області, науковці - розглянули сучасний стан водно-болотних угідь області, використання водно-болотних угідь мисливськими господарствами, а також  обговорили та затвердили план заходів щодо збереження водно-болотних угідь у Запорізькій області на 2014-2015 роки.

Олег  Ніколенко наголосив, що реалізація на практиці пріоритетів щодо поліпшення збереження водно-болотних угідь можлива лише за умови об'єднання зусиль усіх державних та недержавних установ та організацій, за підтримки населення області.

Начальник  обласного управління лісового та мисливського господарства Мирон Полуліх  поінформував про особливості використання водно-болотних угідь державними лісогосподарськими підприємствами області при веденні мисливського господарства, про встановлені обмеження в їх використанні.

За результатами наради відповідним службам надано доручення щодо реалізації плану заходів зі збереження водно-болотних угідь області.

Довідково. На території Запорізької області розташовано п’ять водно-болотних угідь міжнародного значення: «Молочний лиман», «Коса Обіточна та затока Обіточна», «Гирло р. Берди, коса Бердянська та затока Бердянська», «Архіпелаг Великі і Малі Кучугури» та «Заплава Сім Маяків». Загальна площа водно-болотних угідь області складає 36014,25 га.

У межах територій водно-болотних угідь розташовані об’єкти природно-заповідного фонду загальнодержавного значення: заказники «Коса Обіточна», «Молочний лиман», «Заплава р. Берда», «Великі та Малі Кучугури», Приазовський національний природний парк, НПП «Великий луг».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни