Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники влади та громадськості обговорили методи організації військово-патріотичного виховання молоді

18 лютого 2014 - 16:07

В облдержадміністрації відбулося засідання за «круглим столом» на тему «Військово-патріотичне виховання в контексті демократизації українського суспільства», в якому взяв участь заступник голови ОДА Петро Гончарук. Захід присвячено Дню захисника Вітчизни, який щороку відзначається 23 лютого.

У засіданні взяли участь посадовці, представники наукових кіл, військового комісаріату, військових частин, громадські діячі, а також активна запорізька молодь.

Петро Гончарук привітав присутніх від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та підкреслив, що в роботі обласної влади військово-патріотичне виховання посідає особливе місце.

- Демократія передбачає найсуворіше дотримання законодавства, а його порушення підриває економіку держави, від якої залежить сьогодення та майбутнє України. Моє покоління виховувалося на ідеалах, ми всі служили в армії, і вважали це своїм обов’язком, ми знали, що живемо під мирним небом завдяки нашим батькам та дідам, героям, які віддавали свої життя під час Великої Вітчизняної війни, пізніше – під час локальних війн, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець наголосив, що для підтримки патріотичного духу у підростаючого покоління та молоді необхідно акцентувати увагу на тому, чим у Запорізькому краї треба пишатися. Це не тільки багата історія та традиції, а й потужні підприємства, які формують економіку регіону та всієї країни, це залучені інвестиції, які дозволяють розвиватися нашій області.

- Президент України Віктор Янукович, чітко розуміючи важливість патріотичного виховання молоді, приділяє цьому питанню підвищену увагу. Саме тому головне – економічний розвиток країни. Глава держави наголосив, що інвестори вкладають кошти в ті країни, де панує стабільна робоча обстановка. Ніхто не буде вкладати кошти в державу, де панують революційні настрої та немає стабільності. Все це взаємозалежне, адже саме від ситуації в області, в країні залежить наше майбутнє, умови, в яких буде жити наша молодь. Кожен, хто прокидається зранку і має куди йти - на навчання, на роботу, кожен, хто має перспективи розвитку, живе з упевненістю в завтрашньому дні. А це – обов’язкова складова для розвитку патріотизму, - зазначив Петро Гончарук.

Учасники «круглого столу» обговорили ситуацію, що склалася в Україні, а також визначили проблемні питання в організації війського-патріотичного виховання молоді. За підсумками засідання «круглого столу» прийнято резолюцію.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни