Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Кожен запоріжець повинен мати можливість придбати якісне пальне за доступною ціною»

18 лютого 2014 - 10:14

Олександр Пеклушенко: «Кожен запоріжець повинен мати можливість придбати якісне пальне за доступною ціною»

За інформацією ТОВ «Запоріжнафтопродуктгруп», у зв’язку з підвищенням курсу долара в області збільшилась вартість пального в середньому  на 4%. При цьому на інших АЗС, які входять до великих мереж, ціна зросла значно більше і відрізняється приблизно на 8%. Про це йшла мова під час апаратної наради з питань життєдіяльності регіону, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Станом на 17 лютого на нафтобазах ТОВ «Запоріжнафтопродуктгруп» знаходиться 20,8 тонни нафтопродуктів. З них 6,5 тис. тонни – А-92, 3,86 тис. тонни – А-95, 10,1 тис. тонни – дизельне паливо. На АЗС підприємства товарний запас у середньому складає 20 днів, у тому числі А-92 – 1,4 тис. тонни, А-95 – 2,99 тис. тонни, дизельного палива – 1,5 тис. тонни.

Станом на понеділок на АЗС підприємства бензин А-92 коштував 10,5 грн./літр, А-95 – 10,8 грн./літр, дизельне пальне – 9,6 грн./літр. Середні ціни на АЗС інших підприємств значно вищі. Так, бензин А-92 коштує 11,39 грн./літр, А-95 – 11,79 грн./літр, ДП – 10,39 грн./літр.

За прогнозами експертів, якщо курс долара повернеться на попередній рівень, для стабілізації цін на пальне необхідно буде  мінімум три тижні – тоді бензин та дизпаливо також стануть дешевшими.

- Враховуючи, що автозаправки, які входять до «Запоріжнавтопродуктгруп», покривають лише 25% ринку, і в деяких районах області їх досить мало, люди вимушені платити більше, купуючи пальне на інших АЗС. Кожен запоріжець повинен мати можливість придбати якісне пальне за доступною ціною, незалежно від його місця проживання. Розбіжність у цінах на 8% - це неприпустимо, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Керівник регіону доручив сформувати робочу групу, до якої увійдуть контролюючі органи. Вони мають перевірити обґрунтованість цін на пальне на всіх автозаправках, а також з’ясувати, чому виникла значна різниця у вартості бензину та дизпалива на АЗС області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни