Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада вивчає шляхи утримання цін на овочі та фрукти

18 лютого 2014 - 09:13

Заступник голови обласної державної адміністрації Олег Ніколенко провів нараду з питань забезпечення продовольчого ринку регіону плодоовочевою продукцією. Серед учасників наради був президент гільдії підприємців м. Запоріжжя Леонід Яковенко, який є одним з основних постачальників фруктів та овочів на ринки обласного центру.

Як пояснив Олег Ніколенко, мета наради – обговорити поточну ситуацію на продовольчому ринку та визначити ефективні шляхи, які дозволять коригувати наповненість ринку овочами та фруктами, а відповідно, в подальшому впливати на цінову ситуацію.

Ще в 2011 році затверджено обласну програму забезпечення продовольчої безпеки регіону на 2011 – 2015 роки, в якій розраховані річні потреби запоріжців у картоплі, овочах та фруктах. Згідно з цими розрахунками у поточному році місцеві аграрії забезпечили потреби  жителів регіону. Для зберігання цієї продукції в області є 28 плодоовочесховищ загальною місткістю 17 тис. тонн.

Разом з тим, щоб забезпечити сталу ціну на плодоовочеву продукцію протягом року, необхідно прорахувати різні варіанти, включаючи і неврожай.

Леонід Яковенко зауважив, що у разі недостатності місцевого врожаю овочі та фрукти завжди можна завезти з Польщі, Туреччини або Греції, де вони продаються за помірними цінами. Про картоплю також можна домовитись із сусідніми регіонами, які зорієнтовані на вирощування коренеплодів.

Олег Ніколенко поцікавився думкою підприємця щодо логістики відкриття гуртового ринку.

- Безумовно, поряд із Запоріжжям, Енергодаром чи Кам’янко-Дніпровською такі ринки – необхідність. Між тим, вони і зараз є, але якщо все  буде цивілізовано, з сучасними холодильними установками, мені здається, це буде важливий крок уперед, - висловив позицію Леонід Яковенко.

Крім того, Олег Ніколенко провів зустріч з директором ТОВ «АГРОБІЗНЕС-Запоріжжя» Юрієм Комісаренком, який займається будівництвом гуртового ринку в Запоріжжі. Вони обговорили поточну ситуації та нагальні проблемні питання.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни