Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

День захисника Вітчизни – це символ нерозривного зв’язку поколінь спадкоємності військових традицій

17 лютого 2014 - 16:42

В обласному військовому комісаріаті відбувся урок військової слави «Є така професія – захисник Вітчизни», присвячений Дню захисника Вітчизни. Захід відбувся за участю начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації Віктора Кононенка.

У заході також взяли участь представники місцевих органів влади, громадських організацій, ветерани війни і військової служби, ветерани-афганці, духовенство, особовий склад обласного військкомату, військовослужбовці місцевого гарнізону, ліцеїсти, учнівська молодь.

Відкриваючи урок бойової слави, заступник обласного військового комісара з виховної роботи Михайло Логвінов зазначив, що це свято уособлює самовідданість служіння Україні та є символом нерозривного зв’язку поколінь спадкоємності військових традицій.

Віктор Кононенко привітав присутніх з прийдешнім Днем захисника Вітчизни від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та зазначив, що підтримка військових – це один з пріоритетних напрямків роботи як центральної, так і обласної влади.

- Президент України Віктор Янукович приділяє особливу увагу питанням забезпечення соціального захисту воїнів – інтернаціоналістів, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій, а також вшануванню та підтримці ветеранів війни. Глава держави постійно акцентує увагу на необхідності підтримки нинішніх захисників Вітчизни, приділяє належну увагу патріотичному вихованню підростаючого покоління, і дає відповідні доручення владі всіх рівнів, - зазначив Віктор Кононенко.

Зі спогадами про роки власної служби з присутніми поділилися бойовий льотчик, Герой Радянського Союзу, генерал-майор у відставці Петро Рубанов, полковники у відставці Володимир Волобуєв та Віктор Варвашеня.

Під час Уроку військової Слави було продемонстровано фрагменти художнього фільму «Офіцери», документальні кадри про події Великої Вітчизняної війни 1941-1945років, афганської війни 1979-1989років, а також про сучасні Збройні Сили України.  

Т.в.о. обласного військового комісара Юрій Бойко нагородив Почесними грамотами присутніх ветеранів війни, військової служби, представників громадських організацій. Він висловив подяку всім присутнім  за турботу про військовослужбовців Запорізького гарнізону, підвищення престижу військової служби та іміджу Збройних Сил України, військово-патріотичне виховання нинішнього покоління захисників Вітчизни.

Також за самовіддану ратну службу, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди Дня захисника Вітчизни кращим військовослужбовцям облвійськкомату та Запорізького гарнізону було вручено відзнаки, Почесні грамоти та подяки від імені голів облдержадміністрації, обласної ради та Запорізького міського голови.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни