Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перший Єдиний день прийому громадян відбудеться вже 6 березня

17 лютого 2014 - 13:56

Перший Єдиний день прийому громадян відбудеться вже 6 березня

В області впроваджується Єдиний день прийому громадян органами виконавчої влади в області. Про подробиці реалізації цього нововведення поінформував заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих під час апаратної наради з питань життєдіяльності регіону, яку провів голова ОДА Олександр Пеклушенко.

- Облдержадміністрацією завжди приділялась особлива увага роботі з громадянами. За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка для подальшого спрощення механізмів спілкування громадян з керівниками місцевих органів виконавчої влади розроблено механізм проведення додаткових особистих прийомів – Єдиний день прийому громадян, - повідомив Юрій Пелих.

За словами посадовця, починаючи з березня, щомісяця в перший четвер місяця відбуватиметься Єдиний день прийму громадян, перший відбудеться вже 6 березня. У випадку, якщо Єдиний день прийому громадян припадатиме на святковий день, його буде перенесено на четвер наступного тижня.

- У рамках проведення Єдиного дня прийому громадян перший заступник, заступники голови облдержадміністрації, а також керівники структурних підрозділів ОДА проводитимуть особисті прийоми з 13.00 до 15.00. Голова облдержадміністрації прийматиме громадян, питання яких не були вирішені під час прийомів першого заступника та заступників голови ОДА, з 15.00 до 16.00, - зазначив Юрій Пелих.

Головам райдержадміністрацій доручено до березня затвердити графіки особистих прийомів у рамках Єдиного дня прийому громадян. Міським головам міст обласного значення та керівникам територіальних органів центральних органів виконавчої влади рекомендовано розглянути можливість проведення особистих прийомів в Єдиний день прийому громадян.

- Упровадження механізму Єдиного дня прийому громадян дозволить жителям області, які звертаються в органи влади зі складними питаннями, у випадку неможливості їх вирішення на рівні керівників структурних підрозділів, протягом одного дня отримати їх вирішення на рівні заступників керівника, а в найбільш складних випадках – на рівні керівника органу, - підкреслив Юрій Пелих.

Також посадовець поінформував присутніх щодо підсумків роботи зі зверненням громадян у 2013 році. За словами Юрія Пелиха, жителі області стали частіше звертатися до місцевих органів виконавчої влади, ніж до органів влади вищого рівня.

- Протягом минулого року до Адміністрації Президента України від жителів області надійшло 3,9 тис. звернень. Для порівняння: кількість звернень, отриманих облдержадміністрацією – 11,3 тис., з них через Урядову «гарячу» лінію – 6,5 тис. звернень, - повідомив Юрій Пелих.

Посадовець окремо зупинився на 234 зверненнях, які надійшли до облдержадміністрації минулого року в рамках проекту Президента України «Діалог з країною». Всі вони знаходилися під особистим контролем голови облдержадміністрації та були уважно розглянуті, проблемні питання – вирішені, надано необхідні роз’яснення.

- За динамікою надходжень звернень від жителів області до Адміністрації Президента України протягом 2013 року Запорізька область отримала другий кращий результат в Україні – зменшення обсягів надходжень на 64%, - зазначив Юрій Пелих.

Підбиваючи підсумки, посадовець підкреслив, що все це свідчить про наявність довіри жителів області до місцевих органів виконавчої влади, яке підкреслюється бажанням громадян вирішувати свої проблеми на місцевому рівні – через облдержадміністрацію.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни