Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На особливому контролі - погашення боргів на підприємствах-банкрутах

13 лютого 2014 - 16:16

Заступник голови обласної державної адміністрації Олег Ніколенко провів засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Основна увага членів комісії була зосереджена на погашенні заборгованості із заробітної плати та обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України на підприємствах, щодо яких реалізується процедура відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

- За даними органів статистики загальна сума заборгованості із заробітної плати до початку 2013 року зменшилась на 10,8 млн. грн. і станом на 1 січня складала 41 млн. грн. З них 8,5 млн. грн. – борги економічно активних підприємств, 32,4 млн. грн. – підприємств-банкрутів, 35 тис. грн. – економічно неактивних підприємств, - повідомив директор Департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан.

Динаміка погашення боргів із зарплати продовжує визначатися ситуацією на підприємствах державного сектору економіки, де станом на 1 січня вони становили 33,4 млн. грн., а їх питома вага в загальній сумі заборгованості складала 81,5%. На підприємства приватної форми власності припадало 7,3 млн. грн. або 17,8% від загальної суми заборгованості, комунальної форми власності – 268 тис. грн. або 0,7%.

- Наше завдання - максимально скоротити заборгованість із заробітної плати на підприємствах регіону. Підкреслюю, питання заборгованості перебуває на щотижневому контролі Кабінету Міністрів та Президента України, - звернувся до учасників заходу Олег Ніколенко.

У ході засідання керівники підприємств-боржників доповіли про поточну ситуацію та перспективи виконання заявлених графіків. Члени комісії затвердили ряд рішень по кожному підприємству окремо.

Також за підсумками обговорення голови райдержадміністрацій та міські голови міст обласного значення отримали завдання та рекомендації щодо організації системної роботи з додержання суб’єктами господарської діяльності законодавства про оплату праці.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни