Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На першому плані - пропуск льодоходу та підготовка до повені

13 лютого 2014 - 15:42

Відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань забезпечення сталої роботи всіх об’єктів інфраструктури та узгодження дій щодо пропуску повені, яку провів в.о. Віце-прем’єр-міністра України Олександр Вілкул. Запорізьку область представляв заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Розпочинаючи нараду, Олександр Вілкул підбив підсумки ліквідації наслідків негоди в країні. За словами урядовця, вже відновлено енергопостачання  1602 населених пунктів у 17 регіонах країни. Поки що триває ремонт на лініях електропередач до трьох населених пунктів у Одеській області. Крім того,  відкрито всі дороги, які були перекриті в негоду, рівень заметів на деяких з них сягав чотирьох метрів. За цей час зі снігового полону рятівниками було визволено шість тисяч автомобілів, у яких знаходились 12 тисяч людей.

До речі, Запорізька область – у списку дев’яти територій, де наслідки негоди були найсерйознішими.

Як повідомив Петро Гончарук, у Запорізькій області в негоду було звільнено зі снігових заметів 474 машини із 1361 громадянином. Усього ж за період негоди було розчищено 480 км доріг. Надзвичайних подій не допущено, ситуація щодо роботи систем життєзабезпечення була цілком контрольованою, опалювальний сезон проходить у штатному режимі.

Олександр Вілкул подякував дорожникам, комунальникам та рятівникам за цілодобове чергування та роботу в цей складний період.

Разом з тим, урядовець відзначив, що наразі на перший план виходить питання пропуску льодоходу та повені.

- За інформацією Гідрометцентру в найближчий тиждень температура буде значно вищою за норму – 5-10 вище нуля. В умовах різкого потепління маємо бути готовими до руйнування льодового покрову на річках та водосховищах, а також підвищення рівня води, - підкреслив Олександр Вілкул.

У зв’язку з цим він доручив керівникам територій скоординувати дії на місцях, проводити цілодобовий моніторинг рівня води та особливу увагу приділити перевірці гідротехнічних споруд.

Крім того, учасники селекторної наради обговорили хід проведення опалювального сезону.

Як повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Темник, за 4,5 місяця найбільше аварій на мережах теплопостачання відбулося в м. Київ, на водопостачальних мережах – у Луганській області. Проте масштабних аварій вдалося уникнути. Зоною особливої уваги мають стати розрахунки за спожитий природний газ, які наразі становлять лише 40%.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни