Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Цінова ситуація на продовольчому ринку – під контролем обласної влади

4 лютого 2014 - 15:37

Заступник голови обласної державної адміністрації Олег Ніколенко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді щодо цінової ситуації на споживчому ринку та підготовки до весняно-польових робіт. Нарада пройшла під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка.

- В останню декаду січня по всій Україні зафіксовано підвищення вартості основних продуктів харчування, особливо це стосується овочів, зокрема, картоплі та цибулі. Найбільше овочі подорожчали на Волині. Наприклад, морква там подорожчала на 20%, картопля – на 9%, цибуля – на 9,5%. Також зауважу, що значно різняться ціни на ринках та в торгових мережах, на ринках вони майже в півтора раза нижчі, - повідомив Микола Присяжнюк.

Міністр наголосив, що на територіях має бути впроваджено заходи, спрямовані на стабілізацію цінової ситуації на харчовому ринку. Також він підкреслив, що вкрай важливо проводити детальний щоденний моніторинг цін як на ринках, так і в торгових мережах.

Як повідомив Олег Ніколенко, з метою гарантованого забезпечення населення Запорізької області основними продуктами харчування в складних погодних умовах і недопущення зростання цін на них керівництвом облдержадміністрації було проведено наради з керівниками продовольчих ринків та торговельних мереж. З ними обговорено шляхи утримання цін на існуючому рівні.

- З метою збереження в 2014 році стабільної цінової ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів 23 січня  облдержадміністрацією та керівниками провідних хлібопекарських підприємств підписано Угоду про спільні дії на ринку хліба та хлібопродуктів, яка діятиме до 23 січня 2015 року. В рамках дії цієї угоди хлібопекарські підприємства, що випускають 87% хліба і хлібобулочної продукції в області, зобов'язалися виробляти хліб і хлібобулочні вироби сортів, які користуються найбільшим споживчим попитом, у обсягах та за оптово-відпускними цінами, які зафіксовані в угоді. Рівень оптово-відпускних цін на хліб і хлібобулочні вироби зазначених в угоді сортів відповідає цінам, які діяли протягом 2013 року, - повідомив Олег Ніколенко.

За словами посадовця, для забезпечення стабілізації цінової ситуації на продукти харчування в області у січні поточного року проведено 295 продовольчих ярмарків, що у 2,2 раза більше, ніж за січень 2013 року. На ярмарках реалізовано 1,8 тис. тонн продуктів харчування на  загальну суму 14 млн.грн.

- Ціни на продукти харчування знаходяться під постійним контролем керівництва області. Ми впроваджуємо всі можливі заходи для утримання стабільної цінової ситуації на продовольчому ринку, - підсумував Олег Ніколенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни