З метою забезпечення продовольчої безпеки в регіоні та стабільних цін на хліб сортів, які користуються найвищим споживчим попитом, хлібопекарські підприємства області забезпечуються борошном з державного інтервенційного фонду.
Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький.
- Минулого року на ДП «ДП «Агросервіс 2000», яке визначено переробником зерна державного інтервенційного фонду та постачальником виробленого з нього борошна, надійшло 18,8 тис. тонн продовольчої пшениці з Аграрного фонду, з яких перероблено 13,0 тис. тонн, - повідомив посадовець.
Серед провідних підприємств галузі - ПАТ «Запорізький хлібозавод №3», ПАТ «Запорізький хлібозавод № 5», ПАТ «Оріхівський хлібокомбінат», ПАТ «Бердянський хлібокомбінат», ТОВ «Мелітопольський хлібокомбінат» та ТОВ «Хліб Токмака», які виробляють 87 % хліба і хлібобулочних виробів.
За словами Андрія Ревуцького, цим хлібопекарським підприємствам минулого року реалізовано 10,1 тис. тонн пшеничного борошна, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду, для виробництва хліба та хлібобулочних виробів сортів, які користуються найвищим попитом у населення.
Щорічне споживання хлібопродуктів на одного жителя області складає понад 102 кг, що відповідає науково обґрунтованим нормам споживання.
Нагадаємо, в 2013 році аграріями області зібрано 2,1 млн. тонн зернових, у тому числі майже 1,5 млн. тонн пшениці (1,481 млн. тонн), з якої біля 60 % - продовольча (840 тис. тонн).
Управління у справах преси та інформації