Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розпочато роботу трудового арбітражу щодо вирішення колективного трудового спору в «Запоріжелектротрансі»

17 січня 2014 - 10:00

Розпочато роботу трудового арбітражу щодо вирішення колективного трудового спору в «Запоріжелектротрансі»

На початку поточного року, 9 січня, розпорядженням Національної служби посередництва і примирення зареєстровано колективний трудовий спір між найманими працівниками ЗКПМЕ «Запоріжелектротранс» м.Запоріжжя та генеральним директором підприємства щодо виплати заборгованості із зарплати та виплати поточної заробітної плати у терміни, передбачені колективним договором.

Про це повідомив начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області Сергій Четвертак.

- Відповідно до ст. 11 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» з ініціативи органу, уповноваженого представляти інтереси найманих працівників «Запоріжелектротрансу»,  утворено трудовий арбітраж для прийняття рішення по суті колективного трудового спору. Днями ми провели перше засідання трудового арбітражу щодо вирішення даного колективного трудового спору, - зазначив Сергій Четвертак.

За словами посадовця, крім представників сторін спору і спеціалістів відділення НСПП у Запорізькій області в засіданні взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення ОДА, відділу транспорту Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, обласної федерації роботодавців, обласної профспілкової організації працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення.

- Ми ознайомили присутніх з розпорядженням НСПП про реєстрацію спору, регламентом роботи трудового арбітражу, а також вирішили організаційні питання. У ході роботи трудового арбітражу було встановлено, що  перша вимога найманих працівників щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати повністю вирішена. Щодо другої вимоги заслухано представників сторін колективного трудового спору, - повідомив Сергій Четвертак.

Сторони колективного трудового спору взяли зобов’язання у найближчі дні надати необхідні матеріали для подальшого розгляду вимог трудовим арбітражем. Чергове засідання відбудеться вже наступного тижня.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо