Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відкриття гінекологічного корпусу обласного перинатального центру заплановано на березень поточного року

16 січня 2014 - 15:39

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко під час ознайомлення з ходом реконструкції медичного закладу.

Нагадаємо, згідно з проектом об’єкт включає в себе дві черги: перша –  акушерський корпус, харчоблок, інженерні мережі та частковий благоустрій території, друга черга –  гінекологічний корпус, жіноча консультація та завершення робіт з благоустрою території. Першу чергу об’єкту було здано в експлуатацію наприкінці минулого року, другу планується здати  вже в березні.

Наразі на другій черзі об’єкта на 100% замінено вікна на металопластикові, виконано повний пристрій фасаду на гінекологічному блоці, на 100% замінено перегородки і пристрій фальшстен у гінекологічному блоці. Майже виконано (на 90%) оздоблювальні роботи, сантехнічні, електромонтажні, теплотехнічні, вентиляційні, слабкострумові роботи, пристрій «чистих приміщень» у гінекологічному блоці. Повністю завершено реконструкцію харчоблоку, на 99% здійснено закупівлю нового медичного та технічного обладнання, на 90% - монтаж ліфтів у гінекологічному блоці.

- Ми плануємо завершити основні роботи по гінекологічному корпусу до кінця січня, в лютому проведемо монтажні та пуско-налагоджувальні роботи. До кінця тижня  віддамо четвертий поверх під мийку та монтаж медичного обладнання і почнемо передавати кожного тижня по одному поверху, щоб паралельно монтувати медичне обладнання і завозити меблі. Ми намітили закінчення робіт на березень місяць. Я розумію, що нині ще не визначені деякі фінансові моменти, попри це роботи йдуть у звичайному режимі. Наразі на об’єкті працює до 60 осіб, з них 13 – на зовнішніх лініях, - повідомив менеджер проекту ТОВ «Рубікон Трейдинг» Ярослав Шулик.

Олександр Пеклушенко наголосив, що строки – це добре, але акцент необхідно робити на якості, тож якщо є необхідність, не варто занадто поспішати.

- Я відповідаю за бюджет, за фінансування, а виконавець відповідає за терміни. Березень – це дуже гарний місяць, а ще краще, якщо ми приурочимо відкриття другої черги до 8 Березня. Тож я напружуюсь у плані бюджету, а виконавець - у плані виконання робіт, але наголошую: не на шкоду якості, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Керівник області наголосив, що з моменту відкриття акушерського відділення обласного перинатального центру вже прийнято близько 300 пологів. Медики центру фактично врятували життя 58 немовлятам, які народилися вагою 1,5 кг і трохи більше. Їх вдалося врятувати завдяки не тільки високій кваліфікації лікарів, а й наявності сучасної реанімації та хірургічного блоку.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо