Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи освіти

Новорічні та різдвяні свята для дітей Запорізької області

10 січня 2014 - 14:53

З метою виконання Указу Президента України від 27.11.2013 № 653/2013 «Про заходи щодо проведення новорічних і різдвяних свят для дітей», розпоряджень голови облдержадміністрації: від 25.11.2013 № 550 «Про організацію заходів щодо проведення в області Дня Святого Миколая, новорічних і різдвяних свят»; від 29.11.2013 № 563 «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації: від 25.11.2013 № 550 «Про організацію заходів щодо проведення в області Дня Святого Миколая, новорічних і різдвяних свят», листа Міністерства освіти і науки України від 05.12.2013 № 1/9-862 «Про проведення новорічних та різдвяних свят» Департаментом освіти і науки облдержадміністрації видано наказ від 09.12.2013 № 1039 «Про організацію змістовного дозвілля дітей під час зимових канікул 2013-2014 навчального року».

17 грудня 2013 року відбувся загальноміський благодійний Фестиваль «Добро починається з тебе» на базі Міського палацу дитячої та юнацької творчості до Дня Святого Миколая та Нового року (Департамент освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради та міськвиконком Запорізької міської ради).

19 грудня 2013 року директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації (стажування) Ярмощук М.А. привітав на загально- шкільному святі, присвяченому Дню Святого Миколая, вихованців та педагогічний колектив комунального закладу «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Оберіг» Запорізької обласної ради. На святі дітям були вручені святкові солодкі подарунки та електроплиту «ПЕ – 4 ШН».

19 грудня 2013 року виконуючий обов’язки директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Захарчук В.М. привітав на загально- шкільному святі, присвяченому Дню Святого Миколая, вихованців та педагогічний колектив комунального закладу «Гуляйпільська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради. На святі дітям були вручені святкові солодкі подарунки та телевізор у спальний корпус навчального закладу.

19 грудня 2013 року на базі Міського палацу дитячої та юнацької творчості відбулося святкування Дня Святого Миколая та Нового року для учнів (дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування) професійно-технічних навчальних закладів м. Запоріжжя. Забезпечено проведення майстер-класів з професій «Перукар», «Перукар-модельєр», «Манікюрник», «Квітникар», «Кухар-кондитер», «Флорист» та святкового концерту.

На виконання пункту 1 доручення голови обласної державної адміністрації від 24.12.2013 № 02-02-07/22 «За підсумками робочої поїздки голови Запорізької обласної державної адміністрації до Комишуваської загальноосвітньої школи соціальної реабілітації І-ІІ ступенів Міністерства освіти і науки України та Комишуваської загальноосвітньої школи  І-Ш  ступенів Оріхівської районної ради Запорізької області» Департаментом освіти і науки облдержадміністрації 21 грудня 2013 року забезпечено відвідування Свята новорічної ялинки у Запорізькому обласному цирку та ресторану швидкого обслуговування «МакДональдз Металургів» у м. Запоріжжя вихованцями Комишуваської загальноосвітньої школи соціальної реабілітації І-ІІ ступенів Міністерства освіти і науки України.

26 грудня 2013 року 320 вихованців 17 шкіл-інтернатів обласного підпорядкування відвідали Новорічну ялинку та Святкову виставу у Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара.  

У всіх дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, школах – інтернатах Запорізької області з 19 по 27 грудня 2013 року відбулися масові святкові та розважальні заходи до Дня Святого Миколая та Нового 2014 року.

За оперативною інформацією органів управління освітою райдержадміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення всього у Запорізькій області проведено 1475 заходів, присвячених святкуванню Дня Святого Миколая, новорічних та різдвяних свят у дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, школах-інтернатах, у яких брали участь понад 150 тис. дітей та учнівської молоді, також залучено понад 56 тис. дошкільників. Найбільша кількість дітей була охоплена під час проведення загальношкільних заходів (ялинок, концертів тощо). Окрім того, учні відвідували обласні та районні театри, музеї, бібліотеки, районні та обласні масові святкові заходи, брали участь у спортивних змаганнях.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі