Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформи у сфері житлово-комунального господарства

Підбито підсумки роботи Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва у 2013 році

30 грудня 2013 - 13:22

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації прозвітував про результати роботи за 2013 рік у сфері реформування ЖКГ Запорізької області. Відмічено, що на території області забезпечено безперебійну роботу підприємств житлово-комунального господарства, успішно завершено опалювальний сезон 2012-2013 років та Запорізька область на належному рівні підготовлена до проходження опалювального сезону 2013-2014 років. На сьогодні ситуація стабільна. Послуги з водо- і теплопостачання надаються безперебійно. Крім того зазначено, що вперше за останні 8 років досягнуто рівня розрахунків населення за отримані житлово-комунальні послуги вище 100 % ( 102,6 %). Завдяки проведеній роботі щодо скорочення споживання природного газу за 11 місяців 2013 року зекономлено 50,1 млн.м3 газу, або - 14,6 % порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Також вирішені проблеми з водопостачанням смт. Кушугум, Балабино, Малокатеринівка (за рахунок будівництва перекачуючої насосної станції).

Проведено  роботу щодо недопущення підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, в т.ч. за рахунок активізації роботи з погашення різниці в тарифах. За результатами роботи  органам місцевого самоврядування визначені відповідні рекомендації, в тому числі й стосовно скасування рішень із затвердження необґрунтованих тарифів. Крім того, з метою недопущення підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у 2013 році узгоджено обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги з теплопостачання, водопостачання та водовідведення і погоджено суми проведення взаєморозрахунків по погашенню заборгованості за спожиті природний газ, електроенергію та податкової заборгованості для 24 підприємств з яких 9 – підприємств теплопостачання, 16 – водопостачання та водовідведення.  В цілому узгоджено обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги з теплопостачання, водопостачання та водовідведення на суму 190,5 млн. грн., в т.ч. з теплопостачання – 110,5 млн. грн., водопостачання – 80,1 млн. грн.

З метою скорочення споживання природного газу підприємствами теплоенергетики проводились заходи з запровадження нових технологій, зокрема за рахунок використання тепла від промислових підприємств, впровадження новітніх енергоефективних технологій та обладнання. На сьогодні на об’єктах бюджетної сфери та житлово-комунального господарства 26 котлів переведені на альтернативні види палива (пелети, відходи деревини, солома). Річний економічний ефект від впровадження зазначених заходів складає близько 3 млн. грн. Крім того, розроблено ще 8 енергоефективних проектів щодо переводу котелень на альтернативні види палива.

У 2013 році завершено будівництво чотирьох об’єктів з водопостачання та водовідведення.  На будівництво зазначених об’єктів освоєно коштів 6 млн. 126 тис. грн. Крім того, підготовлено базу проектів, які потребують фінансування у 2014 році. 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.