Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко здійснив робочу поїздку до Бердянська

18 лютого 2006 - 10:30

В ході візиту голова облдержадміністрації ознайомився з промисловим, курортним потенціалом Бердянська, соціально-культурною сферою та існуючими проблемами міста.

Відвідавши Бердянську косу, губернатор вивчив на місці причини руйнування коси та можливі шляхи усунення цього лиха.

Особливу турботу Євгена Червоненка викликав обласний дитячий протитуберкульозний санаторій, який руйнується під впливом наступаючого моря.

Євген Червоненко побував на будівництві аквапарку на Бердянській косі, який планується відкрити в червні цього року. Він був приємно здивований масштабами будівництва та тісною співпрацею керівництва з місцевою владою. Пізніше, на прес-конференції для регіональних та місцевих ЗМІ голова області сказав:
- Я поговорив з керівником майбутнього аквапарку. У нього цілком нормальне сприйняття ведення бізнесу – людина розуміє, краще справно сплачувати податки в місцевий бюджет, ніж їх приховувати… Аквапарк – це ознака цивілізованого курорту, туристи будуть знати, що Бердянськ не місце «дикого» відпочинку.

Мер міста Валерій Баранов зробив своєрідну екскурсію губернатору реконструйованою центральною частиною міста. Євген Червоненко зі словами: „Я доб'юся того, що обіцяв запоріжцям!” мав змогу посидіти в „Кріслі Бажань”, яке вже стало легендою міста. Він також оглянув та вислухав коментарії Валерія Баранова щодо оригінальних пам'ятників на Набережній Бердянська, які доповнюють колоритом курорт і, звісно, приваблюють все більше туристів.

Спілкуючись з журналістами, голова області розповів про побачене, те, що йому сподобалось і те, що потрібно кардинально міняти. Коментуючи ситуацію з протитуберкульозним дитячим санаторієм він, зокрема, сказав:
- Стан закладу жахливий, тим більше це в минулому «обкомівська» дача, яка ніяк не пристосована для розміщення санаторію… Головний лікар санаторію безпорадна щось вдіяти, з об'єктивних причин, з тими «халабудами» посадовців, які оточують санаторій, а представника облздрава хвилює тільки одне: «Це останнє наше місце на косі». Я вже оголосив на нараді по «Водоканалу» (КП «Водоканал» міста Запоріжжя – прим. прес-служби) начальнику управління охорони облдержадміністрації про невідповідність його посаді.… Ситуація потребує негайного втручання. Для цього мій новий заступник Микола Фролов надішле сюди комісію, яка все обрахує та вирішить це питання.

Євген Червоненко зазначив, що його візит не обумовлений партійними справами в місті:
- Краща агітація – це добрі справи, - сказав губернатор, побачивши на власні очі те, що зроблено мером.

Голова облдержадміністрації наголосив, що місто має промисловий потенціал. В його зростання вже сьогодні згодні вкладати кошти канадські, норвезькі, англійські інвестори, зокрема, в унікальне на теренах СНД підприємство „Азмол”.

На закінчення спілкування з журналістами, міський голова Валерій Баранов сказав, що йому додає наснаги розуміння стратегії розвитку міста з боку обласного керівника та є підставою для звершення нових конкретних справ.

Після прес-конференції Євген Червоненко взяв участь у загальноміській конференції „Підсумки соціально-економічного розвитку міста Бердянська за період 2002-2005р.р.”. Після доповіді міського голови на конференції, яка містила величезний перелік позитивних перетворень у Бердянську губернатор сказав:
- Я хочу вас засмутити – я буду приїжджати до вас частіше – заряджатися силами…

Євген Червоненко наголосив, що нинішній міський голова Бердянська, як менеджер, коштує дорого і він розуміє та успішно втілює стратегію розвитку міста разом з мешканцями міста.

Голова облдержадміністрації також розповів городянам про обговорені під час візиту питання – програму розвитку підприємства «Азмол», необхідність передачі аеропорту до комунальної власності міста, з тим, щоб він працював весь рік, а влітку міг приймати великі літаки. Торкнувся також питання монетизації пільг, особливо в частині транспортних перевозок пасажирів, необхідності переходу до страхової медицини та інше.

Керівник області також відвідав центр надання адміністративних послуг „Єдиний офіс”, який працює в Бердянську з червня минулого року та є першою створеною в Україні такою установою. Дізнавшись від адміністраторів офісу про принцип його роботи, який полягає в його організаційній єдності (в офісі надається 72 послуги дозвільного характеру) та повному відстороненні спеціалістів дозвільних та реєстраційних органів від підприємців (посередником виступає адміністратор „Єдиного офісу”), губернатор зауважив, що службовці офісу „... не „інфіковані” тим, щоб „щось” отримати від підприємця, а зацікавлені вирішити його проблему”. Він тут же дав доручення керівнику апарату облдержадміністрації організувати та провести семінар на базі цієї установи для всіх подібних територіальних офісів області:
- Ці люди (адміністратори офісу – прим. прес-служби) мають що показати та розказати тим чиновникам, які тільки й говорять про проблеми в даному питанні, насправді нічого не роблячи для їх вирішення, - сказав голова області.

Євген Червоненко та Валерій Баранов поклали вінок до пам'ятника матросам Азовської флотилії, загиблих у Велику Вітчизняну війну та жертвам голокосту 1941-1943 років.

На відміну від приємних вражень від роботи „Єдиного офісу” у Бердянську, Євгена Червоненка обурила діяльність „Єдиного офісу по оформленню вантажних документів” в Бердянському морському торговому порту. При тому, що офіс працює цілодобово, були відсутні представники декількох служб. За словами начальника порту Володимира Пікінера даний офіс не працює, як належить. Після неприємної розмови зі службовцями офісу щодо стилю їх роботи, голова облдержадміністрації сказав:
- Вони були не щирими. Я є професіонал, я є патріот і позбавився своє посади із-за того, що «наступив» на великі інтереси і великі погони… За дорученням Президента вантажі стали оформлятися не за 27 годин, а за півтори. За той короткий час, що я був міністром транспорту проходження контейнерів через порти України збільшилося на 29% порівняно з минулим роком. Але я «наступив» на кишені «вміючих жити»… Шикарне місто Бердянськ, з нормальним мером, вільне духом, гарним портом відштовхує вантажі від себе із-за такої роботи офісу з оформлення. Це втрачені кошти, втрачені надії, тут «ходіння по мукам»… Але я покажу приклад європейської роботи Бердянського порту.

Наприкінці робочої поїздки Євген Червоненко ознайомився з інфраструктурою та потенціалом торгового порту, після чого відбув до Запоріжжя.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями