Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України

Про реалізацію соціальних ініціатив Президента України в Запорізькій області а саме: «Доступне житло»

2 грудня 2013 - 09:02

В рамках соціальної ініціативи Президента України «Доступне житло» станом на 29.11.2013 консультації щодо умов участі в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів з початку 2013 року отримало 2110 сімей, укладено 25 договорів на загальну суму 5 937,415 тис. грн. на придбання 25 квартир.

 На цей час громадянам надано цільову фінансову підтримку на первинний внесок для отримання іпотечних житлових кредитів на будівництво чи придбання доступного житла у розмірі 10 відсотків від нормативної вартості кватири (за рахунок обласного бюджету – 67,7 тис. грн., місцевого бюджету м. Запоріжжя – 119,0 тис. грн.). Зазначена підтримка надається всім громадянам, які мешкають на території Запорізької області, та відповідають умовам Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, визначених у постанові Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 № 343. 

У програмі іпотечного кредитування приймають участь 16 житлових будинків, з яких 9 незавершених будівництвом та 7 будинків, введених в експлуатацію після 2007 року. Дев’ять будинків розташовані в м. Запоріжжя, три в м. Бердянськ і поодинці в містах: Василівка, Мелітополь, Гуляйполе і смт Михайлівка.

 До Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (далі - Мінрегіон України) направлено подання ще по одному житловому будинку № 30 по вул. Горького в м. Мелітополь (65 квартир загальною площею 3826,94 кв. м.), який заплановано ввести в експлуатацію у жовтні 2015 року забудовником ФОП Фокарді Олексія Корадовича.

За результатами наради, проведеної 20.11.2013 під головуванням Гончарука П.А. з питання стану реалізації соціальної ініціативи Президента України «Доступне житло», планується завершити будівництво таких житлових будинків, що приймають участь у програмі іпотечного кредитування:

  • у грудні 2014 року - першу секцію житлового комплексу по вул. Бородинська – пров. Зірковий в м. Запоріжжя (забудовник ТОВ «Константа»);
  • в 1 кварталі 2014 року - житловий будинок по вул. Республіканська,73 в м. Запоріжжя (забудовник ТОВ «Запорізький ДБК»).

Крім того, у наступному році планується залучити для участі в іпотечному кредитуванні два житлові будинки у м. Запоріжжя (житловий масив «Південний»), будівництво яких також планується завершити у грудні 2014 року.

29.11.2013 проведено виїзну нараду у м. Мелітополь за участю зацікавлених сторін, на якій вирішувались питання забезпечення підключення електричних мереж до незавершеного будівництвом житлового будинку по вул. Горького, 30/1 в м. Мелітополь та підведення зовнішніх комунікацій до незавершених будівництвом житлових будинків №№ 1,2,3 по провулку Бадигіна у м. Мелітополь. Учасники наради погодили попередній розподіл житла у будинку № 30/1 по вул. Горького в м. Мелітополь, що будується, яке резервується для участі у державних та місцевих житлових програмах згідно наявних громадян у базі даних Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.