Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання влади – допомагати тим, кому найважче – Олександр Пеклушенко

11 грудня 2013 - 15:33

Під час робочої поїздки до Бердянська голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко перевірив хід будівництва обласного соціального центру матері і дитини. Цей заклад зводиться на місці колишнього притулку для дітей і призначений для проживання вагітних жінок на 7-9 місяці вагітності, а також молодих матерів з дітьми від народження до досягнення ними півтора року, які опинилися в складних життєвих обставинах, не мають постійного місця проживання, втратили стійкі соціальні зв’язки.   Наразі центр розрахований на 20 ліжко-місць. Олександр Пеклушенко вважає відкриття таких закладів украй необхідним.

- У нас в області є матері, які опинилися в дуже важких життєвих обставинах. У них немає рідних, у них немає нікого. Ці нещасні мамочки просто туляться по кутках. Я розумію, що ця проблема буде тільки зростати, тому ми прийняли рішення створити обласний центр матері і дитини. Головна наша задача – зберегти дитину, зберегти маму, адаптувати її до обставин і допомогти, щоб через півтора-два роки вона знайшла себе в соціумі, щоб знайшла можливість працювати, щоб вона могла виховувати дітей. Цей адаптаційний період ми беремо на себе, на обласний бюджет. Вважаю, що це правильно. Завдання влади – допомагати тим, кому найважче, - зазначив  Олександр Пеклушенко.

До кінця року планується ввести в експлуатацію перший поверх будівлі, де  розташовано п’ять кімнат, кухня, їдальня та кімната для відпочинку й ігор.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Кращі практики співпраці бізнесу, влади та ГО: оголошено конкурс історій

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам