Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Приватизація й управління державною власністю

Рішення комітету кредиторів ВАТ „НДІ „Перетворювач”

26 листопада 2013 - 15:38

Відповідно до вимог  Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” 12 листопада відбулося засідання комітету кредиторів ВАТ „Український науково-дослідний інститут силової електроніки „Перетворювач” (далі – ВАТ „НДІ „Перетворювач”). На засіданні розглядалися питання виконання ухвали Господарського суду Запорізької області від 24.10.2013 та інформування комітету кредиторів про надходження заяви від потенційного інвестора ТОВ „Торговий дім „БСМ”.

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 24.10.2013 комітет кредиторів ВАТ „НДІ „Перетворювач” зобов`язаний розглянути заяву арбітражного керуючого Сизова Олександра Євгеновича про участь у справі про банкрутство ВАТ „НДІ „Перетворювач” у якості розпорядника майна боржника. Після обговорення інформації та голосування комітет кредиторів вирішив не розглядати кандидатуру арбітражного керуючого Сизова Олександра Євгеновича у якості розпорядника майна ВАТ „НДІ „Перетворювач” у зв’язку з тим, що боржник знаходиться у процедурі санації, і перехід у процедуру розпорядження майном не є можливим згідно з діючим законодавством.

Стосовно другого питання голова комітету кредиторів доповів, що 11 листопада 2013 року отримано лист з пропозицією інвестиційного характеру від ТОВ „Торговий дім „БСМ”, яке має намір виступити інвестором ВАТ „НДІ „Перетворювач” та бере на себе зобов’язання протягом 2-х місяців погасити заборгованість із заробітної плати у розмірі 1453,49 тис. грн. Погашення вимог інших кредиторів буде виконано у відповідності із затвердженим графіком, але не пізніше 6-ти місяців з моменту затвердження графіка. ТОВ „Торговий дім „БСМ” готовий забезпечити ВАТ „НДІ „Перетворювач” замовленнями на проведення досліджень у галузі силової електроніки та фінансовою підтримкою, у тому числі із залученням іноземного капіталу. За результатами голосування комітет кредиторів доручив керуючому санацією Персюку С.В. отримати від ТОВ „Торговий дім „БСМ” документи, що підтверджують його можливості виконати інвестиційні зобов’язання, відображені у заяві, та направити їх для ознайомлення комітету кредиторів за десять днів до засідання, що відбудеться 10 грудня 2013 року та на яке перенесено розгляд листа і документів.

Голову комітету кредиторів ВАТ НДІ „Перетворювач”, згідно з рішенням комітету, зобов’язали звернутися з клопотанням до Господарського суду  Запорізької області про перенесення судового засідання у справі про банкрутство, призначеного на 14 листопада 2013 року, на іншу дату з урахуванням терміну, необхідного для надання керуючому санацією можливості отримати документи від ТОВ „Торговий дім „БСМ”, а комітету кредиторів ВАТ „НДІ „Перетворювач” розглянути ці документи. 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі