Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці будуть пишатися Палацом спорту «Юність» - Олександр Пеклушенко

26 листопада 2013 - 13:30

Реконструкція Палацу спорту «Юність» триває повним ходом. На об'єкті майже завершено демонтажні роботи, йде встановлення нових вікон та підготовка приміщення до роботи в холодний період року. Хід робіт сьогодні перевірив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Представники компанії-генерального підрядника відзвітували про виконані роботи. За словами  директора ТОВ «Буд-Енерго-Стандарт» Юрія Матвєєва, все робиться відповідно до сучасних технологій і з використанням найкращих матеріалів.

- Палац спорту «Юність» буде повністю новим. Колишнім залишиться тільки каркас будівлі. Покрівля, вітражі, системи опалення та кондиціонування - все буде за останнім словом техніки. На сьогодні демонтажні роботи практично завершено, ведеться скління, практично завершено встановлення нової покрівлі​, вже тривають електромонтажні та сантехнічні роботи. Також проводиться протипожежна обробка конструкцій. Крім того, вже замовлено обладнання для льодового поля, яке прийде на початку грудня, - запевнив керівник компанії-підрядника.

Олександр Пеклушенко в цілому позитивно оцінив якість  робіт,  лише вказав будівельникам на деякі недоробки.  Найближчим часом вони будуть усунені. Голова облдержадміністрації запевнив, що обласна влада зробить все необхідне для стабільного фінансування об'єкту. Термін введення в експлуатацію нового Палацу спорту «Юність» залишається незмінним - кінець наступного року.

- Палац спорту «Юність» для мене, як для керівника регіону, - об'єкт підвищеної уваги. Інакше зрушити його з місця неможливо. Загалом цього року ми плануємо освоїти 19 мільйонів гривень, що були виділені. Дев’ять мільйонів вже освоєно. Завтра виїжджаю до Києва для того, аби вирішити питання щодо решти 10 мільйонів гривень. Наше першочергове завдання - надати аванс будівельникам. Нам це дозволить зробити скління по периметру, завершити покрівлю, а потім довести сантехнічні роботи. Ми робимо все необхідне для того, аби не переривати процес будівництва. Підрядник пообіцяв, що за умов виконання зобов'язань щодо 10 мільйонів гривень, він включить свої резерви, свої фінансові ресурси до моменту, коли буде прийнята бюджетна програма на наступний рік. А ми сказали, що  акумулюємо увесь наш ресурс, і 73 мільйони гривень для закінчення обов'язково будуть. Наступного року цей Палац спорту прийме своїх перших глядачів і прийме команди та спортивні заходи. Крім того, тут проводитимуть концерти. Це буде Палац спорту і Палац дозвілля. Ми зробимо все, щоб запоріжці пишалися ним. Наші дорогі земляки гідні такого Палацу, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024