Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Допомагати рідним учбовим закладам – обов’язок кожного, хто може надати цю підтримку - Олександр Пеклушенко

20 листопада 2013 - 16:40

Не забувати свою школу і своїх вчителів – такого принципу повинен дотримуватися кожен, впевнений голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Сьогодні керівник регіону відвідав навчально-виховний комплекс № 60. Саме в цю школу він колись пішов до першого класу. Більше ніж півстоліття потому він повернувся сюди вже у статусі керівника регіону. Разом з педагогами голова облдержадміністрації оглянув класи та поспілкувався зі школярами. За словами Олександра Пеклушенка, будівля вже давно потребує реконструкції, тому скоро тут розпочнеться ремонт.

- У школу № 60 мене привела мама 52 роки тому. Тут я зустрівся зі своєю першою вчителькою, яка на все життя увійшла в мою пам'ять, це Мотрона Тимофіївна. 52 роки тому я мріяв про той день, коли приїду сюди і скажу: рідна школо, я хочу і можу тобі допомогти стати кращою. Мрії - дуже важлива річ. Я мріяв про цей день. І ось сьогодні я даю старт здійсненню цієї мрії, щоб моя рідна школа стала кращою. Ми поміняємо все - підлоги, опалення, вікна. Впевнений, що кожна людина, яка пам'ятає свою школу, кожна успішна людина, яка може використовувати свій ресурс для того, аби його школа стала кращою - це правильна людина. Бажаю кожній школі правильних людей, які будуть повертатися та допомагатимуть нашим школам. Це завдання не тільки для губернаторів та мерів. Адже кожна школа має серед випускників бізнесменів або інших знакових людей. Саме тому принцип «Моя школа - моя турбота» має бути у кожної людини, у якої є гроші, совість та розум, - заявив Олександр Пеклушенко.

Крім того, найближчим часом за ініціативою Олександра Пеклушенка у школі буде відкрита велика сучасна бібліотека. До речі, нещодавно навчально-виховний комплекс № 60 відзначив своє 75-річчя. Наразі тут здобуває освіту 321 школяр і виховуються 55 дітей-дошкільнят, яких навчають 34 педагоги.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни