Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи медичного обслуговування

Президент України та Міністр охорони здоров’я України ознайомилися з Запорізьким обласним перинатальним центром

14 листопада 2013 - 16:36

 Президент України та Міністр охорони здоров’я України ознайомилися з Запорізьким обласним перинатальним центром

Президент України Віктор Янукович та Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова відвідали Запорізький обласний перинатальний центр у рамках робочої поїздки Глави держави до Запорізької області.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко ознайомив Віктора Януковича та Раїсу Богатирьову з ходом робіт на об’єкті і продемонстрував на інформаційних стендах етапи його реконструкції. Глава держави та керівник МОЗ України оглянули палати й обладнання закладу, ознайомилися з основними напрямами його діяльності.

Під час спілкування з медичним персоналом Глава держави зауважив, що одним із важливих завдань країни є охорона материнства і дитинства. «Життя починається з матері, народжується нове життя – дитина», – сказав Президент, наголосивши на необхідності створення належних умов для функціонування перинатальних центрів.

Міністр охорони здоров'я України нагадала, що робота зі створення обласного перинатального центру розпочалась у 2012 році в рамках реалізації національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», який здійснюється під патронатом Президента України Віктора Януковича. За її словами, створення мережі перинатальних центрів має на меті зменшити показники материнської та малюкової смертності в Україні. «В останні роки спостерігається позитивна тенденція щодо зменшення смертності матерів та малюків, але ці показники необхідно і далі покращувати», – зазначила Раїса Богатирьова.

Обласний перинатальний центр розрахований на 124 ліжка. Орієнтовна потужність становить близько 2 700 пологів у рік. Центр в повному обсязі отримав медичне обладнання, закуплене за кошти державного бюджету. Також, завдяки співпраці із Всеукраїнською благодійною організацією «Фонд Віктора Пінчука – соціальна ініціатива», отримано обладнання для відділення інтенсивної терапії новонароджених.

У відремонтованому корпусі розміщені акушерське відділення з індивідуальними пологовими залами і операційним блоком, відділення анестезіології та інтенсивної терапії з методами еферентної терапії, відділення інтенсивної терапії новонароджених, оснащене сучасним обладнанням. Крім того, в закладі передбачена подальша реабілітація недоношених новонароджених у відділенні постінтенсивного догляду і другого етапу виходжування малюків зі спільним перебуванням матері з дитиною, функціонуватиме відділення патології вагітності й екстрагенітальної патології, діагностично-лабораторний блок тощо. 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі