Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зростання внутрішнього ринку - найважливіша умова стійкого розвитку металургії та запорука стабільного попиту на її продукцію - Віктор Янукович

14 листопада 2013 - 15:05

Перебуваючи з робочою поїздкою в Запорізькій області, Президент України Віктор Янукович взяв участь в урочистостях з нагоди 80-ї річниці металургійного комбінату «Запоріжсталь». Главу держави супроводжували голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, його заступники, голова обласної ради Віктор Межейко та інші представники влади.

Вітаючи запоріжсталівців з ювілеєм комбінату, Президент наголосив, що український металургійний комплекс - це фундамент економічної потужності нашої країни, основа її конкурентного потенціалу.

- «Запоріжсталь» - це найважливіша ланка та один із флагманів чорної металургії України. Підприємство сьогодні, як і багато років тому, відіграє значну роль у житті країни, входить до п'ятірки найбільших підприємств держави. Стабільна робота «Запоріжсталі» - це стійке надходження в Україну валютної виручки, це надійне джерело доходів Державного бюджету, - зазначив Віктор Янукович.

За словами Глави держави, все це разом  допомагає підвищувати рівень життя наших громадян, рівень їхнього соціального захисту.  Також додав, що підприємство продовжує рости й розвиватися не тільки за обсягами та якістю продукції, а й за рівнем заробітної плати працівників.

- Досягнення всього колективу заводу - це масштабна модернізація та введення в 2013 році в дію комплексу нового обладнання. Це дуже важливо, оскільки останніми роками конкуренція на світовому ринку металопродукції стає дедалі жорсткішою, і я впевнений, вона й далі посилюватиметься, - зазначив Віктор Янукович.

Президент наголосив, що стратегічний пріоритет промислової політики - це, перш за все, технічне переоснащення та структурно-інноваційне перетворення металургійного комплексу. За словами Глави держави, саме такою є відповідь влади на виклики світової фінансової кризи і посилення конкуренції на зарубіжному ринку.

- Перспективою розвитку вітчизняної металургії є підвищення рівня переробки вітчизняного металу та розширення асортименту продукції. Водночас збільшиться споживання металу нашою промисловістю, будівельною і транспортною галузями, машинобудуванням, - додав Віктор Янукович.

Глава держави підкреслив, що зростання внутрішнього ринку - найважливіша умова стійкого розвитку української металургії, запорука стабільного попиту на її продукцію.

Віктор Янукович привітав металургів «Запоріжсталі» з ювілеєм і висловив упевненість, що завод і надалі нарощуватиме обсяги виробництва, активно впроваджуватиме інноваційні технології, випускатиме високотехнологічну та якісну продукцію. Також Глава держави вручив державні нагороди кращим працівникам комбінату.

 

Довідкова інформація:

ВАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь» є одним з основних постачальників якісної листової продукції та гнутих профілів для потреб вітчизняного машинобудування, жерсті гарячого лудіння для харчової промисловості.

З серпня 2012 року «Запоріжсталь» відновив реалізацію програм модернізації та реконструкції виробництва.

У рамках реалізації природоохоронної програми з серпня 2012 року на комбінаті почалося будівництво нової агломашини № 1 з установкою високотехнологічного газоочищення. Введення в експлуатацію комплексу агломашини та електрофільтру дозволить комбінату знизити викиди забруднюючих речовин в атмосферу на 10%, зменшивши, таким чином, техногенне навантаження підприємства на навколишнє середовище регіону. Інвестиції в проект становили близько 240 млн грн.

Крім того, на ВАТ «Запоріжсталь» у другому півріччі 2012 року реалізовано ряд інвестиційних проектів загальною вартістю понад 50 млн. грн.: завершення першого етапу модернізації вагового господарства, проведення капітального ремонту доменної печі №5 з установкою нового вагоноперекидача, введення в експлуатацію нового пробовідбірного відділення.

Минулого року комбінат інвестував у модернізацію й реконструкцію виробничих потужностей близько 450 млн. грн. (65% від цієї суми було інвестовано протягом серпня-грудня 2012 року), для порівняння:  в 2011 році інвестиції становили близько 300 млн. грн.

Реалізація на «Запоріжсталі» комплексної програми з виявлення енергетичних втрат дозволила знизити показник енергоємності виробленої металопродукції на 3% (0,68 ГДж/т) у 2012 році порівняно з 2011 роком.

У I кварталі 2013 року в цеху гарячої прокатки тонкого листа успішно освоєна технологія виробництва нових видів гнутого профілю з нержавіючої сталі для будівництва українських пасажирських вагонів і швидкісних електропоїздів на замовлення ВАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни