Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Розвиток сільського господарства та проведення земельної реформи

Про роботу підгрупи «Розвиток сільського господарства» робочої групи «Технологічна модернізація економіки і розвиток інфраструктури»

11 листопада 2013 - 08:48

В актовому залі Василівського аграрного коледжу м. Василівка 7 листопада 2013 року проведено обласний семінар-практикум з актуальних питань в роботі аграрного бізнесу.

В обласному семінар-практикумі взяли участь: заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Ясинецький О.В., керівники та фахівці сільгосппідприємств, фермерських господарств Василівського, Михайлівського та Токмацького районів. Всього 150 чол.

На семінар-практикумі розглянуто питання: пріоритетні напрямки розвитку АПК в Запорізькій області; методологія вибору оброблення ґрунту при вирощуванні сільгоспкультур; умови укладання договорів з форвардних закупівель зерна.

Заступник голови облдержадміністрації (стажування) Ніколенко О.В.  8 листопада 2013 року провів обласну селекторну нараду.

В селекторній нараді взяли участь: заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Поляков А.В., голови райдержадміністрацій, заступники голів райдержадміністрацій з питань АПК, начальники управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники районних служб АПК.

На селекторній нараді розглянуто стан проведення комплексу осінньо-польових робіт та цінова ситуація на аграрному ринку.

В Інституті олійних культур НААН України 8 листопада 2013 року проведено обласний семінар-нараду з  питань стану та перспектив розвитку виробництва соняшнику в області.

В обласній семінар-нараді взяли участь: директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Ревуцький А.М., начальники управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники обласних організацій та науково-дослідних установ, фахівці Департаменту АПК, агрономи сільгосппідприємств.

На семінарі розглянуто питання: особливості вирощування гібридів та сортів соняшнику в умовах Запорізької області; моніторинг 2013 року розповсюдження основних хвороб соняшнику та прогноз на 2014 рік; підходи до формування сортового складу соняшника; післязбиральна доробка, якість та реалізація насіннєвого матеріалу.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі