Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Запоріжсталь» готується до святкування ювілею

4 листопада 2013 - 15:54

Про хід підготовки до святкування 80-річчя Запорізького металургійного комбінату «Запоріжсталь» поінформував генеральний директор підприємства Ростислав Шурма під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- У рамках відзначення 80-річчя «Запоріжсталі» 14 листопада у Запоріжжі, на проспекті Металургів, буде відкрито пам’ятник головному герою легендарної кінострічки «Весна на Зарічній вулиці», якого зіграв Микола Рибников. Це буде подарунок для всіх запоріжців та гостей нашого міста. Ми переконані, що цей пам’ятник стане знаковим місцем як для городян, так і для туристів. Інвестиції в проект склали 160 тис. грн. У цей же день відбудеться ювілейна плавка в мартенівському цеху, - повідомив Ростислав Шурма.

За словами керівника підприємства, святкові заходи триватимуть протягом трьох днів. Так, 15 листопада відбудуться урочистості в театрі ім.Магара, де будуть вітати кращих працівників комбінату. Наступного дня, 16 листопада, у виставковому центрі «Козак Палац» відбудеться велике урочисте зібрання, в якому візьмуть участь 4,5 тис. працівників комбінату та їх родини. Для них буде організовано масштабний концерт,  на якому виступатимуть зірки української естради.

Як наголосив генеральний директор комбінату, «Запоріжсталь» до свого ювілею підійшла з позитивними результатами по багатьом напрямкам виробництва, підтвердивши статус провідного підприємства регіону.

- Деякі політики розпускають чутки, що на «Запоріжсталі» планується скорочення людей. Запевняю: такого не буде, навпаки, ми набираємо нових працівників. Так, цього літа ми прийняли на роботу 250 випускників навчальних закладів, а за останній місяць створили ще 70 робочих місць. На нашому підприємстві середня зарплата складає близько 6 тис. грн., а це – досить високий показник не лише для нашого регіону, а й для металургійної галузі в цілому, - повідомив Ростислав Шурма.

Продовжує підприємство і підтримку важливих для регіону соціальних проектів. Так, минулої суботи, 2 листопада, у рамках громадської екологічної ініціативи «Врятуємо Дніпро разом!» у Запоріжжі відбулася масштабна екологічна акція з прибирання прибережних територій та збереженню природних ресурсів річки Дніпро. У заході, який відбувся за організаційної та фінансової підтримки МК «Запоріжсталь», взяли участь понад 2,5 тис. людей. На реалізацію цієї ініціативи комбінатом виділено 200 тис. грн.

Олександр Пеклушенко високо оцінив роботу «Запоріжсталі», а також соціальну відповідальність керівництва та власників комбінату. Очільник регіону нагадав, що саме завдяки власнику компанії «System Capital Management» Ринату Ахметову та фінансовій підтримці комбінату  в області створюється сучасний Центр екстреної медичної допомоги.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни