Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Покращення інвестиційного клімату

У Запоріжжі відбувся семінар на тему «Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування: стан та перспективи»

31 жовтня 2013 - 15:24

Сьогодні відбувся інформаційно-методичний семінар на тему «Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування: стан та перспективи».

Під час семінару обговорювались сучасний стан провадження конкурсу проектів, представлено інноваційні доробки організаторів конкурсу, у тому числі, щодо моніторингу та оцінювання проектів, що реалізуються. Також представлено можливості дистанційної он-лайн освіти щодо написання проектів для учасників конкурсу за допомогою віртуальної платформи - спільнота практиків "Інновації в місцевому самоврядуванні". Організаторами семінару також було представлено вичерпну інформацію щодо умов наступного етапу конкурсу проектів у 2014 році.

 

Довідково:

Для Запорізької області вже традиційною стала участь у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм місцевого самоврядування (далі – Конкурс).

Метою конкурсу є відбір проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, які фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, місцевих бюджетів, а також інших джерел, не заборонених законодавством, і спрямовані на розв`язання актуальних проблем розвитку місцевого самоврядування, поширення позитивного досвіду, набутого у процесі їх реалізації.

Так, у 2011 році у Конкурсі перемогу отримали 5 проектів від територій Запорізького регіону. У 2012 році 22 території нашого регіону розробили і направили 65 проектів на загальну суму 13,35 млн. грн. В результаті, Дирекцією конкурсу були відзначені 7 проектів-переможців, які мали отримати фінансування на загальну суму 1129 тис. грн.

Враховуючи успішний досвід попередніх років, на конкурсний відбір 2013 направлено вже 73 проекти на загальну суму 31,3 млн. грн. Дирекцією конкурсу були відзначені 10 проектів-переможців, що представляють Запорізький регіон.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі