Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи освіти

Юні науковці Запорізького технічного ліцею одержали перемогу на Всеукраїнському фестивалі інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2013»

28 жовтня 2013 - 14:03

З 15 по 17 жовтня 2013 року в м. Києві на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» проходив фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge». Всеукраїнський фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2013» об’єднує конкурси Sikorsky Challenge, «Майбутнє України» («Мала академія наук» України) та Академії педагогічної майстерності «Наука та інновації в школі».

Фестиваль проходить під патронатом фонду Леоніда Кучми «Україна» у співпраці з Незалежною асоціацією банків України, Українським Науково-технологічним центром (УНТЦ), Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні, Європейською комісією та інноваційними компаніями і фондами України, Європейським Союзом та Сполученими Штатами Америки.

На фестиваль подаються закінчені, самостійно підготовлені бізнес-орієнтовані проекти, які є новаторськими за своїм характером, мають наукове й прикладне значення, можуть бути впроваджені у виробництво та застосовані в господарській діяльності з відповідним економічним чи соціальним ефектом.

Від Запорізької області у фестивалі брали участь школярі Запорізького технічного ліцею: учень 9 класу Яма Олексій та учень 11 класу Криворучко Ніколай (науковий керівник Білоус Світлана Юріївна, кандидат педагогічних наук, вчитель фізики Запорізького технічного ліцею, керівник філії Національного Центру «Мала академія наук» України в м. Запоріжжя на базі структурного підрозділу НЦ МАНУ – Науково-дослідної експериментальної лабораторії).

Журі ІV Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» присудило ІІ місце Ямі Олексію за розробку винаходу «Металошукач власними руками». Також Олексій став лауреатом премії Незалежної асоціації банків України і отримав грант у розмірі 7 тис. гривень на запровадження проекту «Інвалідний візок – всюдихід».

Винахід Криворучка Ніколая «Автомобіль: безпека дитини» зайняв ІІ місце на науково-технічній виставці «Майбутнє України». Ніколай став лауреатом премії фонду Леоніда Кучми «Україна» і отримав грант у розмірі 10 тис. гривень на запровадження проекту «Пристрій для запобігання сухого ходу в свердловинних насосах».

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі